Konya polisinden fuhuş operasyonu

Konya'da ahlak polisi, fuhuş amacıyla geceleri yol kenarına çıkan 7 hayat kadınını gözaltına aldı.
Konya polisinden fuhuş operasyonu

Konya'da ahlak polisi, fuhuş amacıyla geceleri yol kenarına çıkan 7 hayat kadınını gözaltına aldı. Gözaltına alınan kadınların polise, "Bu işin sonunda ya siz biteceksiniz ya da biz biteceğiz" dediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği ekipleri, merkez Karatay ilçesi Piri Esad ve Aziziye caddelerinde hayat kadınlarının yol kenarına çıkarak durdurdukları araç sürücüleriyle belirli fiyata anlaşarak fuhuş yaptığını tespit etti. Bunun üzerine söz konusu caddelerde çalışma başlatan polis, bir süre devam eden fiziki takibin ardından yol kenarına çıkan 7 kadını ve onları pazarladığı ileri sürülen bir şüpheliyi gözaltına aldı. Yaşları 18 ila 30 arasında değişen ve aralarında abla-kardeşin de olduğu öğrenilen kadınların polise, "Bu işin sonunda ya siz biteceksiniz ya da biz biteceğiz" şeklinde tepki gösterdikleri öğrenildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 7'si kadın 8 kişi, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Öte yandan, polisin artık hayat kadınlarıyla para karşılığında cinsel ilişkiye giren kişilere de işlem yapacağı öğrenildi. Ahlak polisi, son iki haftada aynı caddelerde düzenlediği iki ayrı baskında toplam 20 kadını suçüstü yakalamıştı.