Konya protokolü MÜSİAD Konya iftarında buluştu

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi’nde, Konya protokolü ve üyeler geleneksel iftar programında bir araya geldi.
Konya protokolü  MÜSİAD Konya iftarında buluştu

Programa, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsniye Erdoğan, Leyla Şahin Usta ve Mehmet Babaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, İl Müdürleri, Daire Başkanları, MÜSİAD Konya Şube Üyeleri ve Genç MÜSİAD üyelerinin yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Ülke ekonomisini ve gündemi değerlendirdi. Türkiye’nin vesayetten, ekonomik müdahalelere, darbelerden ve muhtıralardan çok çektiğini ifade eden Başkan Okka, “Bugün, büyük Türkiye olma yolunda bu tür saldırılarla kaybedecek tek bir dakikamız bile yoktur. 16 Nisan’daki tarihi referandumdan sonra ülkemizde yeni bir dönem başlamış, Anayasa değişikliğiyle birlikte belirsizlik ortamı ortadan kalkmıştır. Yeni sistem ülkemizin ekonomik gücünü ateşleyecek ve teşvik edecektir. Kendine güveni artan, gelecek kaygısı olmayan iş dünyası yatırımlarını artıracaktır. İşsizlikten enflasyona, yatırımlardan sosyal adaletin tam olarak sağlanmasına kadar birçok alanda son dönemde ortaya konulan gelişmeler artık yeni bir seviyeye ulaşacaktır. MÜSİAD olarak üretmeye ve büyümeye ara vermeden devam edip rehavete kapılmadan daha çok çalışacağız. İhracat rakamlarında geçtiğimiz yılın Nisan ayına göre yüzde 4’lük bir artış yaşandı. Bu artış bizleri ziyadesiyle memnun etse de, ciddi fedakârlıklar yapan sanayicilerimize ve iş adamlarımıza verilen destek ve teşvikler devam etmeli, yapısal ekonomik reformlar daha da güçlü ve ivedi bir şekilde ortaya konulmalıdır. İş dünyasının önündeki bürokratik engeller ortadan kaldırılmalı ve gündemimizin birinci maddesi ekonomi olmalıdır. İş dünyasına sağlanacak her türlü destek ve teşvik ile ekonomik reformların yeni yatırımların önünü açacağı unutulmamalıdır. Dünya üzerinde, özellikle de Ortadoğu’da yaşanan savaş ve çatışma ortamı hem ülkemizin hem de şehrimizin ihracatını olumsuz etkilemiştir. Yolumuza devam edebilmek ve Büyük Türkiye yolunda katkımızı artırmak için MÜSİAD Konya olarak yeni pazar arayışlarımızı sürdürmekteyiz. İş adamları ve Konya’mız açısından son derece önemli olan İş seyahatlerimizi sürdürmeyi ve Konya iş âlemine yeni açılımlar sağlamayı planlamaktayız.MÜSAD Konya, şehrimizin ihtiyaç duyduğu ve ekonomik yapısını güçlendirecek projeler hazırlamaya, devam eden projelerinde sonuna kadar takipçisi olmaya devam edecektir. Özellikle üzerinde uzun yıllardır çalıştığımız ve geçtiğimiz Aralık ayında ihalesi tamamlanan ve yapım aşamasında olan Lojistik Merkez Projesinin devreye girmesiyle birlikte Konya, Anadolu’nun lojistik üssü haline gelecektir. Konya, Karaman, Mersin Demiryolu hattı projesi ile limana ulaşacak olan sanayicimiz dış ticarette büyük avantaj sağlayacaktır. Bu projeler sadece Konya’nın değil bölgemizdeki tüm illerin ihracatını artıracaktır. MÜSİAD Konya, projelerin takipçisi olmaya devam edecektir” diye konuştu.

omer-faruk-okka-001.jpg

            Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü ise “Ülke adına her birimiz ortak bir sorumluluğu paylaşıyoruz. Her birimiz görev alanlarımızda ülke adına sorumluluğumuzu yerine getirmek için gayret gösteriyoruz. Görevlerimiz farklı olsa da sorumluluğumuz ortaktır. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti son dönemlerde misyonu ve vizyonuyla bütün dünyada fark edilmiş ve kendinden söz ettiren bir ülke haline gelmiştir. Bizler iş dünyası olarak en başından beri doğru olan her şeyin arkasında olduk bundan sonrada olamaya devam edeceğiz. İş dünyasının sıkıntıları ortada, ama yine üretmeye, yine ihracatımızı artırmaya devam ediyoruz. 2017 yılının ilk 4 ayında Ülkemiz ve Konya’mız ihracatında artış kaydetti. Bu şehrimiz adına memnuniyet verici bir gelişmedir. Artık her şeyi bir tarafa bırakarak çalışma zamanıdır. Artık 2,5 yıllık bir seçimsiz dönemi bir fırsat olarak görüyoruz. Bu dönemde ihracatımızı artırmaya ve işlerimize daha da yoğunlaşmalıyız. Üretim Reform paketinde birçok soruna çözüm üretileceğini ve bazı yüklerin sanayicilerimizin üzerinden kalkacağını beklemekteyiz” dedi.

            AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan’ın konuşmasının ardından son olarak kürsüye gelen Milletvekili Mehmet Babaoğlu da “AK Parti, demokrasi konusunda oldukça önemli kararlar aldı ve bundan sonrada almaya devam edecek. Özellikle iş dünyasını rahatlatacak birçok çalışma yürütmektedir. Reformların zamanı geldiğinde Meclis’ten tek tek geçireceğiz. Özellikle iş dünyasını rahatlatacak ve büyük katkı sağlayacak olan ‘üretim reform paketi son aşamaya geldi ve en kısa sürede hayata geçecek. AK Parti Konya Milletvekilleri olarak her zaman iş birliği içinde çalışmaya hazırız” dedi.