Konya Sağlık-Sen’de değişim için start verildi...Başkan Adayı Op. Dr. Ahmet Nihat Baysal

Konya Sağlık-Sen şube başkanlığı için seçim heyecanı başladı. Adalet ve Değişim grubu olarak bir araya gelen Sağlık-Sen üyelerinin başkan adayı Konya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Ahmet Nihat Baysal oldu.
Konya Sağlık-Sen’de değişim için start verildi...Başkan Adayı Op. Dr. Ahmet Nihat Baysal

Adalet ve Değişim grubu 5 aydır sağlık çalışanlarının sıkıntılarını, istek ve düşüncelerini alarak saha çalışmalarına devam etti. Adalet ve Değişim grubu 21 Eylül tarihinde delege adayları için tanıtım ve eğitim toplantısı düzenleyerek eğitimine önem verdiklerini göstermiş oldular.

konya-saglik-sen-1.jpg

‘SEÇİM OLMADAN KAZANDIK DİYEBİLİRİZ’

Toplantıda ilk sözü alan Op. Dr. Ahmet Nihat Baysal “Sendikalar kişisel menfaatlerin dışında herkesi ilgilendiren ortak paydalar için çalışmalı, başta eğitim olmak üzere projeler üretmeli, herkese adalet anlayışı içerinde kimseyi ötekileştirmeden liyakat esaslı çalışmalıdır. Sesi çok çıkanın sessiz çoğunluğa hükmettiği değil tüm üyelerin fikir ve düşünceleriyle birlikte yönetebileceğimiz Konya modelini geliştireceğiz. Devlet kendi sorumluluğunu yerine getirmeli, sendikalarda tüm çalışanları ayırt etmeksizin korku ve mobinge maruz bırakmadan kendi sorumluluk sahasında hak ve hukuk temelli çalışmalıdır. Daha seçim olmadan kazandık diyebiliriz. Önceden baskın seçimlerle karşı aday olmaksızın köşe başlarını tutmuş 5-10 kişi ile seçime gidildi. Üyeler ziyaret edilip fikirleri bile sorulmadı. Yeni yüzler, liyakat sahibi insanlar aranmadı. Ama bakın şimdi üyeleri ziyaret ediyorlar, fikirlerini sorarak değer verdiklerini gösteriyorlar. İşte bu bizim için büyük bir kazanç, zaten kazansak da kaybetsek de istediğimiz buydu. Bizimle yola çıkan arkadaşlar sahada rakiplerimiz hakkında kesinlikle rencide edici kötü söylemlerde bulunmayalım, kimseyi suçlamadan sadece kendimizi tanıtalım, projelerimizden ve yönetim stratejilerimizden bahsedelim. Hayır için çıktığımız bu yolda bize güvenerek beraber hareket edeceğimiz arkadaşlara da güvenimiz tam olup akıbetimiz de Hayır olsun İnşallah“ dedi.

ahmet-nihat-baysal.jpg

SEÇİM STRETEJİLERİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Toplantının ikinci bölümünde Konya Life dergisi editörü Rıfat Ergan tarafından seçimin nasıl kazanılacağı, dikkat edilmesi gerekenler içerikli “Seçim Stratejileri” konusunda eğitim verildi. Toplantıda delege adayları ve oluşuma gönül vermiş katılımcıları bir de sürpriz bekliyordu. Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, toplantıya canlı bağlanarak adil ve kimseyi rencide etmeden bir seçim yarışı olması temennisiyle katılımcıları selamlayarak başarılar diledi. Toplantı katılımcıların öneri ve projeleri konuştuğu soru-cevap bölümüyle son buldu.

konya-saglik-sen-3.jpg