Konya sağlıkta da öncü

Sağlık Bakanlığının desteği ile Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü ev sahipliğinde, Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yakın zamanda “İlk Adım Ebe ve Gebe Okulu Projesi” başlıyor.
Konya sağlıkta da öncü

Sağlık alanında ilk olma özelliği taşıyan bu projemiz ile anne adaylarının ve ebelerin birbirleriyle olan iletişimini ve diyaloğunu arttırarak normal doğumun oranlarının yükseltilmesinin amaçlandığını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinin yeni binasına taşınmasıyla burada yeni bir başlangıç yapılacak. Bu hastane de Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile görüşmelerimiz sonucunda Türkiye’de bir ilk olarak hizmet vermeye başlayacak.  Öncelikle ebelerimiz iyi bir eğitimden geçirilecekler. Yeni metot ve tekniklerle gebelerle ebelerin diyalogları daha iyi nasıl sağlamlaştırılacağını ve normal doğum tekniklerini anne adaylarına anlatarak normal doğuma teşvik edilmesini sağlayacağız. Burada ciddi bir ekiple çalışılacak. Hedefimiz sadece Konya değil projenin uygulama sonuçlarının değerlendirilerek tüm Türkiye’ye yayılmasını hedefliyoruz. Güzel bir proje. Sonuçlarının da güzel olacağını düşünüyoruz.” dedi.

YÜKSEK STANDARTLARDA BİR HASTANE GELİYOR

Projenin hayata geçmesiyle özel hastane standartlarında bir hastaneye sahip olacaklarını belirten Usta, “Eğitimler İstanbul’dan gelecek özel bir ekiple yapılacak. Bu eğitimi alan ebelerimiz daha sonrasında kendilerini yetiştirdikten sonra arkalarından gelen ve bu işi yapmak isteyen ebelere de eğitim verebilecekler. Bu güzel projeyle Konya’ya güzel bir doğum hastanesinin kurulma projesini de başlatmış olacağız. Çok daha iyi ve yüksek standartlarda hizmet vermeyi hedefliyoruz. Hastanenin şartları çok iyi olacak. Her anne adayı için tekli doğum odaları planlandı. Bu projeyi de bir özel hastane değil de bir devlet hastanesi olarak Konyalılara sunmaktan da büyük bir onur ve şeref duyacağız.” ifadelerini kullandı.

EKİM AYINDA EĞİTİMLER BAŞLIYOR

Projeyi düşünen ve tasarlayan Konya ekibi olduğu için bu projenin ilk olarak pilot il olarak Konya’da uygulanacağını ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, “Sağlık Bakanlığımıza projemizi sunduğumuzda Konya bunu başlatıyorsa biz de elimizden gelen desteği verelim dedi. Bu projeyi Konya İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yürüteceğiz. Hastanenin devir teslim işlemleri tamamlanmış durumda bulunuyor. Açılışı ile ilgili olarak tıbbi malzemelerin gelmesi ve ihale sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz ancak biz projenin eğitim aşamasını Ekim ayında başlatacağız.  Konya Milletvekilimiz Leyla Şahin Usta hanımefendi ile birlikte geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile Konya’nın sağlık yatırımları ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. Hayata geçirmeyi planladığımız bu proje Leyla hanımın üstünde titizlikle çalıştığı önemli bir proje. Vatandaşlarımıza bir VİP hizmeti olacak inşallah. Konyalı hemşerilerimiz de çok kaliteli hizmet alabilecekler.” diye konuştu.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ