Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konya şampiyonluk istiyor mu?

Konya şampiyonluk istiyor mu?

Uzun zamandır üzerinde durduğum ve sık sık dile getirdiğim bir durum var. Bundan 5-6 sezon önce İstanbul kulüpleri 150 milyon Euro civarında takım değerine ulaşmışlardı, Anadolu takımları ise 30-40 milyon Euro civarında takım değerine sahipti. Makas daraldı, İstanbul takımları 90-100 milyon Euro değere düştü. Dahası İstanbul takımlarının 2,5-3 milyar TL. civarı borçları var ve yıllık 150-200 milyon TL zarar ediyorlar. 

Doğru yapılanan, başında iyi bir takım mühendisi olan takım çok yakın gelecekte şampiyon olacak. Bu sezon Başakşehirşampiyonluk hedefinde ilerliyor. Bunun imkansız olduğunu düşünenler bile artık inanmaya başladı. Başakşehir’in ardında kitle yok. Konyaspor’un arkasında çok büyük bir kitle var. 

Aykut Kocaman’ı takımın başına getiren Konyaspor büyük hedefler koymuş durumdu, en büyük inanç kaynağı ise Galatasaray maçı sonrası Aykut Kocaman’ın yukarda belirttiğim hususların bilincinde olduğunu görmek.

Aykut Kocaman daha önceki dönemde bizim etimiz ne budumuz ne demişti. Şimdi ise devran döndü, hesaplar değişti. Konyaspor’un başında, Konyaspor’un şampiyon olabileceğine inanan bir hoca var artık.

Aykut Kocaman’ın kendinden beklenmeyen hedeflere götürdüğü Konyaspor artık daha büyük hedefler koymuş durumda. Aykut Kocaman ile doğru planlama yapıp şehir de gereken desteği verirse şampiyonluk çok yakın. 

Aykut Kocaman’ın vücud dili ve söylemleri son derece hırslı hocayı daha önce bu kadar hırslı görmemiştim. Hep ölçülü olan ve hedef koymaktan kaçınan Aykut Kocaman yavaş yavaş hedef cümlesi kurmaya başlamış bize düşen hocanın arkasında durup bu takıma destek olmak.

xxx

Konyaspor bu hafta Alanyaspor’u konuk edecek. AlanyasporSergen hoca ile geçen hafta çok sükseli bir galibiyet aldı. Kayserispor Alanya’ya çok eksik gitmişti ve maç boyunca hiç varlık gösteremedi. Alanyaspor mu çok iyiydi yoksa Kayserispor mu çok iyiydi çok belirleyici bir maç olmadı. Djalma eski tanıdığımız oyuncu başarılı bir maç oynadı, Efecan iyiydi, Cisse etkiliydi. Konyaspor-Alanyaspormücadelesi gerçekten çok çetin geçecek. Ben kendi adıma Konyaspor savunmasının Kayserispor gibi çok pozisyon vereceğini düşünmüyorum. İki takımın teknik adamı içinde duygu yüklü bir maç olacak. Konya’da Aykut Kocaman çok seviliyor, Sergen Yalçın ise geçen yıl bu takıma cansuyu oldu ve düştü denilen takımı ligde bıraktı.

Maçta asıl olan Konyaspor taraftarının durumu olacak. Bu hafta taraftar ve Konya için çok büyük sınav olacak. Konya, takımından başarı ve şampiyonluk istiyorsa bunu bu hafta göstermek zorunda. Konyaspor’da yeni bir dönem başladı ve bu dönemde belirleyici unsur taraftarın göstereceği tepki.  Aykut hoca ve ekibi iyi bir karşılamayı haf ediyor. Cuma maçları genelde az seyircili oluyor. Cuma akşamı 8 de yapılacak daha iyi bir aktivite yok . Konyaspor camiası birlik olup bu maça gereken önemi vermelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR