Konya şehidini son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında terhisine bir buçuk ay kala şehit olan Piyade Onbaşı Hüseyin Kavalbacak, memleketi Konya'nın Seydişehir ilçesinde toprağa verildi.
Konya şehidini son yolculuğuna uğurlandı

 

Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından hava yolu ile Konya'ya getirilen 21 yaşındaki şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Kavalbacak'ın cenazesi, havaalanında protokol üyeleri ve askerler tarafından karşılandı. Daha sonra karayoluyla memleketi Seydişehir ilçesi Ketenli Mahallesi'ne gönderilen şehidi yakınları gözyaşlarıyla karşıladı. Şehit Kavalbacak'ın cenazesi, helallik alınmak üzere babaevine getirildi. 1 kız ve 1 erkek olmak üzere 2 kardeşi bulunan şehit onbaşının annesi Hanım Kavalbacak helallik alınırken "Kara gözlü kuzum" diyerek ağladı. Bu sırada şehidin kız kardeşi Ayşe Kavalbacak da "Ağabeyimi güle oynaya gönderdik. Ağlamayacağız. Güle oynaya karşılayacağız. Asker selamı ile karşılayacağız" dedi.

Çiftçilik yaparak ailesinin geçimini sağlayan ve ayakta durmakta güçlük çeken baba Ali Kavalbacak yakınları tarafından teselli edildi.

"Ağabey ben kimseyi güldürmeyeceğim"

Şehit Onbaşı Kavalbacak'ın cenazesi, helallik alınmasının ardından mahalle meydanına getirildi. Meydanda şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelen annesi Hanım ve kız kardeşi Ayşe Kavalbacak, tabuta sarılarak vedalaştı. Ayşe Kavalbacak, "Ağabey ben kimseyi güldürmeyeceğim. Dik duracağım. Ağlamayacağım" diyerek ağabeyinin fotoğrafını öptü. Tabutun başında nöbet tutan asker de gözyaşlarına hakim olamadı. Bekar olan şehit Hüseyin Kavalbacak, mahalledeki Büyük Camii'nde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya milletvekilleri Mehmet Babaoğlu, Uğur Kaleli, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkan Vekili Mevlüt Güray, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik, şehidin yakınları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Konya şehidini son yolculuğuna uğurlandı

Konya şehidini son yolculuğuna uğurlandı

Konya şehidini son yolculuğuna uğurlandı

Konya şehidini son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak: