Konya Şeker ailesi iftarda buluştu

Konya Şeker ailesi iftarda buluştu

Konya Şeker ailesinin geleneksel iftar yemeği binlerce çalışanın katılımıyla Çumra Kampüsünde gerçekleştirildi. 


AK Parti Karaman Milletvekili ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’un da katıldığı geleneksel iftara Anadolu Birlik Holding çatısı altında bulunan tüm iştiraklerin yöneticileri ve çalışanları katıldı.
Çalışanlarla birlikte yemek sırasına giren ve çalışanların sofrasına oturarak iftarını açan AK Parti Karaman Milletvekili ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, iftar öncesinde yaptığı konuşmada, “Rahmet ve Bereket Ayı Ramazan’ın artık sonuna doğru geliyoruz. Bu rahmet ve bereket günlerinde iftar vesilesiyle Çumra’da, Konya Şeker Ailesine bir kez daha buluşmayı nasip eden Yüce Allah’a şükürler olsun. Konya Şekerdeki değişimin en net ifadesi bu iftar sofrasıdır. Konya Şeker ailesinin bir araya gelmesine vesile olan bu iftar sofrası Konya Şeker’in son 5-10 yılının da özetidir. Biz daha birkaç yıl öncesine kadar bir salona sıkışıp iftar yapabiliyorduk. Şimdi Konya Şeker ailesinin sıkışabileceği büyüklükte bir salon yok. Konya Şeker yaptığı işlerle kalıplara, büyüyen ailesiyle salonlara sığmıyor” dedi.

tesis-sayisi-35-kat-artti3.jpg

Konya Şeker’in her Ramazan Ayını bir önceki Ramazan’a göre çalışan sayısını arttırarak ve mesuliyetini taşıdığı üretici ortaklarına yeni tesis veya tesisler kazandırarak girdiğini vurgulayan Başkan Konuk, Konya Şeker’de bu dinamizmin artık yerleştiğini ve kendi kendini büyüten bir yapının oluştuğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi;
“Burada özellikle belirtmek istiyorum ki, bu aile her Ramazanı bir önceki Ramazan’a göre hem daha büyümüş hem de etki alanı daha da genişlemiş olarak karşılıyor ve bundan sonra da inşallah aynı geleneğini devam ettirecek. Beş on sene önce bir fabrikadan ibarettik, senenin üç ayı fabrika çalışınca hanesi şenlenen bir aileden ibarettik. Sonra bir fabrikayı 35 yaptık, bin kişiyi bulmayan ailemizi 10 binin üstüne taşıdık. Biz büyüdük tarla büyüdü, bizim omzumuz diklendikçe, çiftçinin omzu da dikleşti. Dünün içine kapanık Konya Şeker Ailesi kalmadı bugün. Bu aile artık fabrikalarının dışındaki hayatta, yani sosyal hayatta da etkin. Yönlendirilen değil yön veren bir aile artık. Ne dediği, ne düşündüğü önemsenen bir aile artık” diye konuştu.