Konya Şeker o ilçeye taşınıyor! İlçe Başkanı yapı planını paylaştı

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu tarafından geçen yıl müjdesi verilen Konya’nın yeni şeker fabrikası ile ilgili önemli bir adım daha atıldı.
Konya Şeker o ilçeye taşınıyor! İlçe Başkanı yapı planını paylaştı

1954 yılında kurulan ve 1993 yılına kadar devlet işletmesi olarak hizmet veren, 1993 yılında ise pancar ekicileri kooperatifine devri yapılan Konya Şeker Fabrikası taşınıyor.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu tarafından geçen yıl müjdesi verilen yeni fabrikanın Altınekin ve Cihanbeyli ilçelerinin ara bölgesine inşa edilmesi kararlaştırılmıştı.

Konya’nın şeker pancarı üretiminde en önde gelen bölge çiftçileri, müjdenin ardından heyecanlı bir bekleyiş içindeydi. Nihayet sevindirici haber geldi. Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, Konya Şeker Fabrikası’nın yerleşim planını yapıldığını duyurdu.

Konya Şeker Fabrikası Yerleşim Planı paylaşıldı

Başkan Dere sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Konya Şeker Fabrikası Yerleşim Planı yapılmıştır.Konya şeker fabrikası bu plana göre yapımına başlanacaktır. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Paylaşılan plana göre yeni fabrika son teknolojiyle ve çok donanımlı olarak inşa edilecek. Bölge çiftçisi dört gözle ilk kazmanın vurulacağı tarihi bekliyor.

konya-seker-fabrikasi-yerlesim-plani.jpg

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :