Konya Şeker’de son durum! Başkan tüm detayları açıkladı

Konya Şeker, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Programda basın mensuplarını tebrik eden Genel Başkan Erkoyuncu, Konya Şeker gündemini de değerlendirdi.
Konya Şeker’de son durum! Başkan tüm detayları açıkladı

Konya Şeker, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının gününü tebrik eden PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Hepinizin gazeteciler gününü kutlarım. Gönlüm hep sizinle. Basın, medya halkı haberdar ettiği için çok önemlidir. Aslında bir kamu görevi de görüyor. Her iki tarafta da bir denetleme unsurudur. İşiniz zor ve kutsal.” şeklinde konuştu.

konya-sekerde-son-durum-baskan-tum-detaylari-acikladi.jpg

‘ENERJİDEN BİR KURUŞ TRANSFER ETMEDİK,

Konya Şeker olarak bir yapılandırma içerisinde olduklarını aktaran Erkoyuncu, “Bir yıldan bu yana yapılanma içerisine girdik. Yapılandırılmanın ilk taksidini ödedik. Enerjiden bir kuruş gıda grubuna transfer etmedik. Enerji kendini borcunu ödese de orada protokol ve sözleşme gereği transfer etmedik. Kangal Enerji Santrali 750 milyon dolar para, TL'ye döndü.” dedi

‘ÇİFTÇİLER OLARAK İYİ PARA KAZANDIK’

Çiftçilerin son dönemdeki kazançlarından bahseden Erkoyuncu, “Ben iyi bir çiftçiyim. Pancarda yüzde 28 zam oldu. Bu tabi ki düşük ama biz bu rakamla hala para kazanıyoruz. Biz çiftçiler olarak son 3-4 yılda iyi para kazandık. Biz hala çiftçiler olarak yerlerde sürünmüyoruz. Bunu bazı çiftçilerimiz kabul etmiyor ama bu kurumun gerçeklerini sizinle paylaşmak zorundayım.” ifadelerine yer verdi.

konya-sekerde-son-durum-baskan-tum-detaylari-acikladi-001.jpg

‘HADDİNDEN FAZLA PANCARIMIZ VAR’

Konya Şeker’in pancar seviyesinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Erkoyuncu, “Sektörün önemli bir aktörüyüz. Borcumuzu günü gününe, kuruşu kuruşuna ödeyeceğiz. Hiç aksatmadan da öderiz. Biz bu kurumun iyi gidişatını görüyoruz. Haddinden fazla pancarımız, şekerimiz var. Türkiye’de en uzun kampanyayı biz yapıyoruz.” dedi.

 Muhabir
Etiketler :