Konya Şeker'in yeşil hassasiyeti! Tam 19 milyon 63 bin adet...

Konya Şeker tarafından 2002’de başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, 181 ayrı güzergâhta 67 orman kuruldu. 4 bin 526 km’lik bir mesafede yolların şarampollerinde karşılıklı olarak ağaçlandırma çalışması yapıldı, toplamda ise 19 milyon 63 bin ağaç dikildi.
Konya Şeker'in yeşil hassasiyeti! Tam 19 milyon 63 bin adet...

Bugüne kadar Konya merkez, Altınekin, Beyşehir, Cihanbeyli, Çumra, Kulu, Seydişehir, Kangal Yolu ve Bozkır bölgelerinde ağaçlandırma yapıldı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Tabi ki şirketimiz bununla da kalmadı, bu yıl Çumra Şeker Fabrikası'nda pancarların yıkanması sonucu açığa çıkan toprakların döküldüğü eski atık sahasını ağaçlandırdı. 25 bin metrekare alanda 5 binin üzerinde ağaç dikimi gerçekleştirdi. Bu ağaçların bütün bakımlarını da kurum personelimizle yapıyoruz. Fidanlığımızda ürettiğimiz fidanları daha iyi yetiştirip koruyacak olan üreticilerimize ve kurumlara dağıtıyoruz. Orman alanlarına ve genel olarak ağaçlandırmaya 52 milyon 362 bin 748 dolar yani 1 milyar 413 milyon 794 bin 196 lira harcama yaptık. 41 arazöz ile ziraat mühendislerinin de aralarında olduğu 61 kişilik bir ekiple bugüne kadar sıkıntısız bir şekilde ormanlarımızın ve diktiğimiz ağaçların bakımını gerçekleştirdik” denildi.

BELİRLİ YAŞA GELMİŞ AĞAÇLARIN SULANMASI BIRAKILDI

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Dünyayı sarsan pandemi (COVID) süreci birçok kurum ve kuruluşu olumsuz etkiledi. Sorumluluk sahibi her kurum ve kuruluş sürecin doğal öğretileriyle kendisine yeni bir rota çizdi. Bu rotanın en önemli bileşenlerinden biri hiç şüphesiz tasarruf. Şirketimiz ve iştirakleri de yeni dönem ile birlikte tüm işletmelerimizde tasarrufa yöneldik. Konya Şeker ve bağlı tüm işletmeler geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmek için tasarruf yapmak zorunda. Tasarrufu geleceğin daha büyük ve güçlü markası TORKU için olmazsa olmaz şart olarak görüyoruz. Konya Şeker’in sahibi olan çiftçilerimizin kurumdan geleceğe dönük bir beklentileri vardı; beklentileri bu kurumun eskiden olduğu gibi güçlü, kudretli olmasıydı. Anadolu Birlik Holding/Konya Şeker ve iştirakleri olarak bunu yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ne yazık ki orman ve ağaçlandırma süreci kurumumuza büyük bir mali yük oluşturmaya başlamıştır. Şirketimiz 2016 yılından itibaren içinde bulunduğu finansal zorlukları da göz önünde bulundurarak, ağaçlandırma faaliyetlerinde tasarrufa gitmeye başlamıştır. Belirli bir yaşa gelmiş ağaçların sulanması bırakılmış, daha az maliyet getirecek şekilde çalışmalarını yürütmüştür. Yıllar öncesinden başlatılmış tasarruf tedbirleri son dönemde zaman zaman şirketimiz aleyhine de kullanılan bir argüman haline gelmiştir. Bunu doğru bulmuyoruz.”

Etiketler :