Konya Şeker'le ilgili yeni gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'ya geliyor

Altınekin-Cihanbeyli arasındaki bölgeye inşa edilmesi planlanan Konya Şeker Fabrikası ile ilgili önemli bir bilgiye ulaşıldı. Kulis bilgilerine göre, Altınekin-Cihanbeyli arasında inşa edilecek olan Şeker Fabrikasının temeli yerel seçimlerden önce atılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılması planlanan temel atma töreni için geri sayım başladı.
Konya Şeker'le ilgili yeni gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'ya geliyor

Konya’nın şeker pancarı üretiminde en önde gelen Altınekin ve Cihanbeyli çiftçilerinin, yeni fabrikanın kurulması için heyecanlı bekleyişi sürüyor. Son teknolojiyle ve çok donanımlı olarak inşa edilecek fabrika için bölge çiftçisi dört gözle ilk kazmanın vurulacağı tarihi bekliyor. Kulis bilgilerine göre, Altınekin-Cihanbeyli Şeker Fabrikası’na ilk kazmanın vurulacağı tarih ise netleşti. Yerel seçimlerden hemen önce temeli atılması beklenen Altınekin-Cihanbeyli Şeker Fabrikası’na ilk kazmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vurması hedefleniyor.

KONYA ŞEKER’İN ÇALIŞMALARI HIZLANDI: 5 KUYU AÇILDI

Bölgeden alınan bilgiye göre, Konya Şeker Fabrikası’nın yeni yeri için çalışmalar hızlandı. Fabrikanın ihtiyacını karşılayacak olan su kuyuları ile ilgili önemli mesafe kaydeden Konya Şeker’in, şu ana kadar 5 kuyu açtığı ve suya ulaştığı öğrenildi.

konya-sekerin-yeni-fabrikasi-kuruluyor.jpg

SON TEKNOLOJİ İLE DONATILACAK

Altınekin-Cihanbeyli Şeker Fabrikası’nın, Konya Şeker’in kapasitesine önemli bir katkı sunması beklenirken, yeni fabrikada kullanılacak teknolojinin üst düzeyde olması ve Konya’nın şeker üretimindeki payını artırması hedefleniyor.

KONYA ŞEKER’İN MERKEZ KAMPÜSÜ YERİNDE KALACAK

Daha önceki yıllarda Konya Şeker Fabrikası’nın 70 yıldır hizmet veren merkez kampüsünden taşınması gündeme gelmişti. Alınan son kararla, Konya Şeker’in merkez kampüsünün üretime devam etmesi ve Çumra Şeker Fabrikası ile birlikte yüzde 25’er kapasite artışı yapılması kararlaştırılmıştı. Konya Şeker yönetiminin geçtiğimiz aylarda yaptığı basın toplantısıyla duyurduğu borç yapılandırması nedeniyle, fabrikaya ait hiçbir arazinin satılmayacağı, yapılandırılan borçların ticari gelirlerle kapatılacağı ifade edilmişti.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :