Konya Selçuklu’ya 2. el pazarı geliyor! Neler satılacak?

Selçuklu Belediyesi’nin sıfır atıkla ilgili örnek çalışmalarına bir yenisi daha ekleniyor. Tüketim çılgınlığını aza indirecek ve aynı zamanda ev ekonomisine katkı sağlayacak olan Selçuklu 2.El Pazarı 6 Aralık’ta Yazır Kapalı Pazar yerinde açılıyor.
Konya Selçuklu’ya 2. el pazarı geliyor! Neler satılacak?

Sıfır atıkla ilgili ciddi çalışmalar yapan ve bu konuda hayli mesafe kat eden Selçuklu Belediyesi Selçuklu 2.El Pazarı’yla çevreyi, ekonomiyi ve kirliliği azaltacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle evdeki eski ürünler görücüye çıkacak. İkinci el pazarıyla birlikte tüketim çılgınlığının önüne geçmek, ihtiyaca yönelik eşya seçme alışkanlığı, çevre kirliliğini önlemek gibi amaçlar öncelenirken aile ekonomisinin desteklenmesi de hedefleniyor.

21 Kasım 2023 tarihinde başlayan 2.el pazarında stant açma başvuruları 01.12.2023 tarihine kadar devam edecek. 6 Aralık 2023 tarihinde Yazır Kapalı Pazar yerinde başlayacak olan Selçuklu 2.El Pazarı’nda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Selçuklu’da ikamet ediyor olmak yeterli. 2.El Pazarı ile ilgili merak edilen tüm detaylar ise https://www.selcuklu.bel.tr/ adresinde yer alıyor. Ücretsiz stant açmak isteyen vatandaşlar Selçuklu Belediyesi hizmet masalarına şahsen başvuru yapabilecek.

Selçuklu 2.El Pazarında neler satılabilecek

Selçuklu Belediyesi’nin sıfır atıkla ilgili örnek çalışmalarından bir tanesi olan Selçuklu 2.El Pazarı’nda fincan takımlarından, tabaklara, giysilerden çantalara, eski kitaplardan, oyuncaklara, küçük elektronik eşyalardan radyolara kadar birçok ürün uygun fiyatlara bulunabilecek. İlki 6 Aralık tarihinde açılacak Selçuklu 2. El Pazarı, her ayın ilk çarşambası Yazır Kapalı Pazar Alanı’nda süreklilik kazanacak.

Ücretsiz stant açmak isteyen vatandaşlar Selçuklu Belediyesi hizmet masalarına şahsen başvuru yapabilecek.

“Başkan Pekyatırmacı temiz çevre ile ilgili proje üretmeye devam ediyoruz”

Selçuklu Belediyesi’nin 2.El Pazarı Projesi ile sıfır atık çalışmalarına önemli bir başlık daha açtığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Geleceğimizin ve yarınlarımızın daha sağlıklı olması adına sıfır atık konusunda duyarlılığımız bir politika haline geldi ve bu vizyonla çalışıyoruz, yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede kurduğumuz Çevre Meclisimizle birlikte İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz marifetiyle önemli çalışmalar yapıyoruz. Selçuklu 2.El Pazarı’nı da tüketim çılgınlığının önüne geçilmesi, çevre kirliliğini önlemek hedefiyle faaliyete sokuyoruz. Tüm hemşehrilerimi bu çevre duyarlılığı ile Selçuklu 2.El Pazarı’mıza davet ediyorum. Projemiz hayırlı olsun“ şeklinde konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :