Konya siyasetinde son dakika gelişmesi! Temayül başladı

AK Parti Konya İl Teşkilatı'ndaki istifaların ardından gözler yeni teşkilat yapılanmasının nasıl olacağına çevrilmişti. Yarın Konya'ya gelmesi beklenen AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Harun Karaca'nın şuanda Konya'da çalışmalara başladığı öğrenildi.
Konya siyasetinde son dakika gelişmesi! Temayül başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden AK Parti’nin başına geçmesi ile birlikte partide yenilenme süreci devam ediyor.

Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı görevini yeniden üstlenmesinin ardından dile getirdiği, "partide metal yorgunluğu var" sözleri üzerine pek çok ilde yenilenme süreci için düğmeye basıldı.

Bu yenilenme süreci kapsamında 27 Aralık 2014 yılından beri AK Parti Konya İl Başkanlığı görevini yürüten Musa Arat ve yönetimi yayınladıkları yazılı bir açıklama ile istifa ettiklerini açıkladı. Dün gece saatlerinde ise Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu ve yönetimi istifasını açıklamıştı. Kulislerde konuşulan bir başka iddia ise Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik'in dün Ankara'ya çağırılarak istifasının istendiği yönündeydi. Çelik ve yönetiminin kısa süre içerisinde istifalarını genel merkeze sunacakları bilgisi kamuoyunda konuşulmaya devam ediyor.

AK Parti Konya İl Teşkilatı'ndaki istifaların ardından gözler yeni yönetimlerin nasıl olacağına çevrildi.

HARUN KARACA KONYA’YA GELDİ

Konya'da Ak Parti için yeni süreç bugün itibariyle başladı. AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Harun Karaca bugün Konya'ya gelerek "Temayül" yoklamasına başladı.

Konya’da AK Parti il başkanın belirlenmesinin ardından İlçe kongrelerine başlanacak. İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının ardından yeni il başkanı ile birlikte il kongresine gidilecek. Böylece AK Parti Konya’da 2019 seçimlerine kadar il ve ilçe kongreleri tamamlanmış olacak.

YENİ HABER