Konya SMMMO’dan e-fatura ve e-defter bilgilendirme semineri

Konya SMMMO’dan e-fatura ve e-defter bilgilendirme semineri

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), üyelerine ve stajyerlerine yönelik düzenlemiş olduğu bilgilendirme seminerlerine e-Defter, e-Fatura ve e-Denetim konulu seminerle devam etti.

Oda hizmet binasında düzenlenen bilgilendirme seminerinin sunumu, Gelir İdaresi Eski Daire Başkanı Uğur Doğan tarafından yapıldı.

Mesleki olarak elektronik ortama geçiş yapıldığını ve bu doğrultuda bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini belirten SMMMO Başkanı İsmail Turan, “E-defter, e-fatura, e-tebligat 2016 yılında başlayacak. Bu sebeple meslektaşlarımızın kafalarında bazı sorular mevcut. Bu konuyla ilgili 5’incisini seminer olarak yapıyoruz. 8 ayrı sınıfta da ihtisas eğitimini düzenledik. Konya Mali Müşavirler odası olarak bu konuyla ilgili üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız ve yapıyoruz. 2016’da mesleğimizi ve mükelleflerimizi yakından ilgilendiren dört ana konu var. Bu konular meslektaşlarımı düşündürüyor. Aslında bakıldığı zaman e-tebligat meslektaşımın sorunu değil. Mükelleflerin sorunu fakat meslektaşlarım kendilerine dert ediniyorlar. Çünkü esnaflarımızın bilgisayarla işleri yok. Bu hizmetin muhtemelen mali müşavirler tarafından yapılması beklenecek. Ama meslektaşlarım bu konuyla da ilgilenirse kendileri zor durumda kalabilir. Biz sizler ve basın aracılığıyla mükelleflerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 15. Anadolu Odaları Eğitim Seminerini Antalya da gerçekleştirdik. E-fatura ve e-defter konularını hem meslektaşlarımız hem mükelleflerimiz oda web sitemiz üzerinden canlı yayında takip ettiler. Anadolu Odaları Eğitim seminerimiz internet canlı yayınında 14 bin kişi tarafından takip edildi. Bu takip sayısı bizleri sevindiriyor” dedi.

SMMMO Başkanı Turan’ın açılış konuşmasından sonra İdea Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Gelir İdaresi Eski Daire Başkanı Uğur Doğan tarafından e-Defter, e-Fatura ve e-Denetim konularında detaylı bilgilendirme yapıldı.