Konya SMMMO’dan mali tatil uyarısı

Konya SMMMO’dan mali tatil uyarısı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, mali tatilin 1 Temmuz 2015 tarihinde başlayacağını 20 Temmuz 2015 tarihinde sona ereceğini söyledi. 

Verilme süresinin son günü mali tatil süresine veya mali tatilin son gününü izleyen yedinci güne rastlayan vergilere ilişkin beyannamelerin 27 Temmuz’a kadar verilebileceğini belirten Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, "Bu yıl dokuzuncusu uygulanacak olan Mali Tatil 1 Temmuz 2015 günü başlayacak, 20 Temmuz 2015 günü sona erecektir. Kanuna göre bu tarihler arasına rastlayan kanuni ve idari süreler, mali tatilin bitiminden itibaren 7. günün mesai saati bitiminde sona ermiş sayılmaktadır. Bu doğrultuda verilme süresinin son günü mali tatil süresine veya mali tatilin son gününü izleyen yedinci güne rastlayan vergilere ilişkin beyannameler 27 Temmuz 2015 tarihine kadar verilecektir. Bu beyannamelere göre tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi de 30 Temmuz 2015 tarihine uzamış sayılacaktır” dedi.
Yoğun iş temposu altında zorlanan meslektaşlarının mali tatil ile belirli seviyede dinlenme fırsatı bulacaklarını ifade eden Başkan Turan, “Fakat meslektaşlarımız için verilen tatil arası kesinlikle yeterli değildir. Mali tatile denk gelen yükümlülükler, mali tatilden sonra 7 gün yerine en az bir ay ileri tarihli olması gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Turan, mali tatil süresince mahkeme kararı veya Cumhuriyet Savcılıklarının talebi üzerine ya da Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre yapılan aramalı incelemeler hariç, inceleme amacıyla defter ve belgelerin talep edilemeyeceğini, mükellefin iş yerinde incelemeye başlanamayacağını sözlerine ekledi.