Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Konya Stadyumu, Anıtsal Bir Eser Olarak, Süper Lige Hazır

Konya Stadyumu, Anıtsal Bir Eser Olarak, Süper Lige Hazır

Bizi bilen bilir, samimi olmaya çalışırız, eleştirirken de överken de içtenliğimizi muhafaza etmeye çalışırız. Eğer eleştirilecek bir husus varsa, net ve korkusuz bir şekilde yazarız ama övülecek bir şey varsa da bir beklentimiz olmadan, hasbi olarak, gereğini yazarız.

Numara yapmayı bilmediğim için yine samimi olacağım, öncelikle şunu ifade edeyim, kimse kusura bakmasın, kesinlikle Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek bugün itibariyle tarihe geçmiş büyük bir başkandır ve haklı bir onuru, sevinci alnının teri ile kazanmıştır.

Bunu ifade etmekte hiçbir beis görmüyorum ve dün Tahir Başkanımızı hiç çekinmeden eleştirebilen birisi olarak bugün yazıyorum; Sayın Tahir Akyürek takdiri, övgüyü hak ediyor.

Tahir Başkan başka hiç bir şey olmasa bile sadece anıtsal bir eser olarak Yeni Konya Stadyumunu Medeniyet Merkezi Konya’ya kazandırması ile tarihe ismini altın harflerle yazdırmıştır, bu hak edilmiş bir övgüdür. Tarihi Konya Şehrinin artık unutulmaz başkanlarından birisidir Tahir Akyürek…

Dün ağır eleştirileri yazan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanını konuşturarak Tahir Başkanımızı baskılamaya çalışanlar da bunu yapmalıdırlar ve övgüyü hak eden Tahir Akyürek’e hakkını teslim etmelidirler.  

Konya’nın yeni stadyumunu beraber gezdik, gazeteci arkadaşlarımız, Konya’mızın önemli spor yazarlarından Recep Çınar başta olmak üzere, Nurettin Bay, Kerem İşkan gibi gazetecilerle bu tarihe tanıklık ettik.

Netice itibariyle hissettik, yaşadık, hatta belki başka hiçbir zaman olmayacak bir şey de yaşandı, bu stadyumun zemininde kahvaltı yaptık. Bu kadar gerçek, bu kadar net iken bir başarı, bizlere de mert olmak yakışır, demiş olalım.

Stadyum muhteşem, 42 bin kişilik, bugün itibariyle Türkiye’nin en önemli stadyumlarından birisi. Dünyada iz bırakabilecek bir stadyum, 500 araçlık kapalı otoparkı var, bununla birlikte istenirse bu rakam çok rahat 1000 araçlığa da dönüştürülebilirmiş, zira stadyum buna müsait.

50 tane loca var, 500 kişilik medya mensupları için, dünyadaki bütün stadyumların en gelişmişlerinde olan, pek fazla da örneği olmayan gelişmiş bir basın tribünü var.

Her türlü milli maçlara ev sahipliği yapabilecek bir stadyum. 3000 araçlıkta açık alanda araç parkı var. Yüzme havuzu, fitnes salonu, saunası, alışveriş merkezi, Torku Konyaspor formalarının ve her türlü ürününün satılabileceği bir satış bölümü ile birlikte dev restoran da yine Konya Stadyumda yer alıyor.

Tahir Başkan, buraya bir tramvay hattı kuracaklarını ve ana artere bağlantı oluşturacaklarını ifade ediyor. Bununla birlikte tramvay hattına sürekli toplu ulaşım araçları gidip gelecekmiş. Zaten tramvay hattından stadyumun olduğu alana kadar olan yol gerçekten çok büyük, hem tramvay hattı oluşturulabilir, hem toplu ulaşım araçları rahat rahat gider gelir ve hem de insanlar yürüyerek rahatça tramvaya ulaşırlar bir sıkıntı olmaz.

Şunu da belirtelim, stadyumda 40 çıkış 14 giriş kapısı var, giriş ve çıkışlarda kesinlikle bir yığılma olmaz, 100’e yakın turnike olacakmış, onu da belirtelim. Ayrıca tabi stadyum da bir de Konyaspor müzesinin yapılacağının Tahir Başkan müjdesini verdi.

Yeni Konya Stadyumu tamamen belediye imkânlarıyla yapıldı. Bu stadyum yapılırken eski stadyumun arazisi satılabilir, yeni kaynak oluşturulabilirdi ama Konya Büyükşehir Belediyesi onu yapmadı. Elbette bu Konya Büyükşehir Belediyesine ciddi bir külfette getirdi. 180 milyon lira para, az bir para değil ki ama Konya Büyükşehir Belediyesi bu külfetin oluşmasına rağmen, (bazı sıkıntıları da yaşamak pahasına) eski stadyumun arazisini ranta dönüştürmedi. Bunlarda önemli notlardır ve takdir edilecek hususlardır. Konya Büyükşehir Belediyemiz eski stadyumun arazisini ranta çevirseydi ki bu hakkıydı, yeni stadyumu çok daha rahat yapar ve hatta üzerine para bile kalırdı, mesela Kayseri Büyükşehir Belediyesi öyle yapmıştı, araziyi satmıştı, Konya farkını burada da gördük.

Eski stadyumun arazisine Konya Büyükşehir Belediyesi yapılacakmış, yine de ranta dönüştürülmeyecek, Belediyenin önüne ise devasa bir park oluşturulacakmış.

Eski stadyumun arazisine Konya Büyükşehir Binasının yanı sıra, gönlümüzden oradaki Devlet Su İşlerinin arazisinin de alınarak dev bir park yapılması geçer fakat bunun çok kolay olmadığının da altını çizmemiz gerekiyor.

Şimdi sıra Torku Konyasporumuz da, Konyalılardadır. Birincisi Torku Konyaspor artık kendine yakışır nitelikle futbol oynamalıdır. Torku Konyasporumuz, bu stadyumda, karşısında kim olursa olsun, kesinlikle maç kaybetmemelidir.

İkincisi ise Konyalılar görev bizlerdedir, takımımıza sahip çıkmalıyız. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’in de dediği gibi artık Konyaspor’un maçlarına herkes mutlaka para ödeyerek, Konyaspor’a destek olarak gelmelidir. En azından herkes bir tane Pasolig kartı almalıdır, böylece bir miktar da olsa Konyasporumuza destek olabiliriz.

Bırakın Fener, Galata, Beşiktaş zırvalığını, hiç birisi bizim değil, bizim bir takımımız var oda Konyasporumuzdur. Bunu hem kendimize net ve kati bir şekilde anlatmalıyız hem de çocuklarımızı bu bilinçte yetiştirmeliyiz.

Torku Konyaspor şehrimiz ile bütünleşmelidir. Müthiş bir stadyumumuz var, Tahir Başkanımız dün ifade etti, ayrıca Konyasporumuz basketbol, bisiklet gibi diğer branşlarda da yeni açılımlar, atılımlar yapacakmış. 10 bin kişilik müthiş bir de kapalı spor salonumuz var, Türkiye’nin en iyisi, Avrupa’nın en iyilerinden birisi… Yer yeşil, gök beyaz, artık Konyasporumuzu kimse durduramaz ve durduramamalıdır. Sporun her branşında Konyasporumuzdan başarı bekliyoruz.

Son söz: bu stadyum Konyamızın anıtsal eserlerinden birisidir, bu stadyumu Konyamıza kazandıran başta Konya Büyükşehir Belediye başkanımız Tahir Akyürek olmak üzere, stadyumda emeği geçen herkesi kutluyoruz. Konyamızla ve kendisi ile barışık Başkanımız Tahir Akyürek’e böyle bir eseri Konya’ya kazandırdığı için şükranlarımızı sunuyoruz.

Elbette yeni stadyumla ilgili bu son yazımız değil, yazacağız ama umarım Torku Konyasporumuzun başarılarını da yazmak ve Torku Konyasporumuz ile sevinmek hepimize nasip olur.

Temennimiz bu… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR