Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Konya Stadyumu Lansmanı

Konya Stadyumu Lansmanı

Üzücü ama ne yazık ki belirteyim ben gitmedim. Gazeteye davet gelmiş, Spor Sorumlumuz İsmail Koç kardeşimiz katılmış. Ben şahsen de davet edilmedim. Davet edilseydim de işlerin yoğunluğu benim gitmeme müsaade eder miydi bilmiyorum?

Neyse geçtiğimiz hafta Konya’dan bazı gazeteciler uçakla İstanbul’a götürülmüş. Tabi Uğur Özteke ile Kerem İşkan ağabeyler yazmışlar oradan okumaya çalıştım. Yazılarda stadyumla ilgili bir konu bulamadım. Kerem İşkan’ın yazısından öğle yemeğini Malta Köşk’te yedikleri anlaşılıyordu. İki yazıda da bu lansmandan daha çok uçak rezaleti ile ilgili konular vardı.

Ne yazık ki THY ya da Devlet Havalimanı Müdürlüğünün, artık hata kiminse pek Konya’yı önemseyeceklerini zannetmiyorum.

Önemsemezler, milletvekilleri hiç önemsemez. İşte görüyorsunuz hala il milli eğitim müdürlüğü vekâletle yürütülüyor, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Başkanlığına atanan beyefendinin Konya ile nasıl bir alakası olabilir? Bilen varsa ben de öğrenmiş olurum.  

Neticede Konya’ya yeni havaalanı, en azından Kayseri kadar Konya’nın önemsenmesi, THY’nin Konya’yı önemsemesi gibi mevzular boş işler, bu konularda yazmaya bile gerek yok, biz tekrar meşhur lansmana dönelim.  Anlayacağınız toplantıya giden yazarlardan toplantıyla ilgili bir yazı okuyamadım. Belki daha yazarlar ve düşüncelerini alabiliriz bilemiyorum.

Cuma günü sosyal medyada bir iki sual sordum. “Konya Büyükşehir Belediyesi gazetecileri niye İstanbul’a gönderdi” falan diye biraz da şaka yollu sordum aslında. Ama sağ olsun Konya Büyük Şehir Belediyesi Basın Müdürü değerli dostum Galip Marlalı beni aradı. Konuştuk, niye gidildiğini izah etti. Ben “ilk defa bir konu için büyükşehirden aranıyorum, bunun heyecanını yaşıyorum” da dedim. Bunu da ilave edeyim.

Bugüne kadar hiçbir yazım ya da televizyonda programda yaptığımız eleştiri ya da övgü konuşmam için Büyükşehir belediyesinden aranmamıştım. Onun için bu telefon görüşmesi bir ilk olması babından da önemliydi.

Telefon konuşmamızda Galip Beye bir şey daha ifade ettim, oda Sayın Tahir Akyürek’in bir televizyon kanalından canlı verilmeyen, sadece gazetecilerin bulunduğu ve gazetecilerin sorularda sorabildiği bir basın toplantısını düzenlemesi…  

Çok açık ifade edeyim, ben Tahir Başkanın genel olarak baktığımızda cevabını veremeyeceği hiçbir konunun olduğunu zannetmiyorum. Neden çekinsin, ben çekindiği için değil, daha çok metot faklılığı yüzünden bu toplantıyı yapmadığını düşünüyorum. Ama bakın bizim yanlış intibalarımız bazen işin doğrusunu da öğrenemediğimiz için topluma sirayet ediyor. Belki biz de haksızlık yapmış oluyoruz fakat ne yapalım, biz muhatap alınıp doğrular bize bildirilmiyor ki. Mecbur kalıyoruz, yanlışı doğru diye anlatıyoruz. Belediye de iyi çalıştığı halde halk nezdinde kötü algılanmaya başlanıyor. Bence bu belediyeye de bir haksızlık.

Tekrar stadyum konusuna dönelim. Ben Galip Beyin konuşmasından ikna oldum, kendim göremedim ama başarılı bir lansman olduğu anlaşılıyor.

Kerem İşkan Bey sosyal medyadan da yazmış ve lansmanı başarılı bulduğunu belirtmiş.

Galip Bey telefondaki konuşmamızda, “Konya Stadyumu çok büyük bir yatırım, büyük tanıtım gerekiyor” diyor. Ben de anlayabiliyorum.

Burada şunu da belirteyim, lansmanın İstanbul’da Renaissance İstanbul Bosphorus Otel yapıldığını Hürriyet Gazetesinden öğrendim.

Bu da önemli her halde, yaygın medyada haber yer almış, demek ki Konya’nın tanıtımına bu lansman ciddi katkı yapmış.

Bu toplantıda Başkan Tahir Akyürek birçok konuya da değinmiş. Eski stadyumun yeri, Yeni Mahalleye Cem Evi meselesi, eski adliye binasının yeri gibi konunlar bunlar. 

Bunlardan en çok hoşuma giden eski stadyumun yerinin nasıl kullanılacağının da netleşmiş olması. Kesinlikle Sayın Tahir Akyürek’i bu karardan dolayı kutluyorum. O alanın Devlet Şu İşleri Bölge Müdürlüğünün arazisi de dâhil edilerek Konya Büyükşehir Belediyesine bina yapılacakmış. Doğru bir karar. Oraya büyük bir de park yaparlar ve alan heder edilmemiş olur.

Sayın Akyürek’i bir konuda daha kutlamamız gerekiyor, eski adliye binasının yerinin de para babalarına kurban gitmemesi önemli bence. Kültür park ile birleştiğinde o alan müthiş bir meydan olmuş olacak.

Büyükşehirin mevcut binasının olduğu alanda satılabilir, orası da ekonomiye kazandırılmış olur ve yeni yapılacak belediye binasının parası da çıkarılmış olur. İyi iş diye buna denir, diyebiliriz, hem şehri koruyor, hem de karlı bir iş yapmış oluyor.

Bu arada Yeni Mahalleye Cem Evi konusu da benim çok hoşuma gitti. Oradaki insanların Alevi olduğunu da bilmiyordum, yalan yazmayayım. Anlaşılıyor ki Yeni Mahalle bölgesindeki vatandaşlarımızın en azından bir kısmı Alevi. O insanların yaşamın içine çekilmesi, dini inançlarını rahat yapabilecekleri bir ortamın oluşturulması da önemli. Geçtiğimiz günlerde o bölgede bir Kuran Kursu yapılmıştı. Bize dışlamak değil sahip çıkmak yakışıyor. Büyükşehirin ve Karatay Belediyemizin bu tür kararları bizi mutlu eden gelişmelerdir. Bunu da belirtelim.

Yarında nasip olursa Selçukluyu yazacağım. Bu hafta belediyelerimizi yazayım istiyorum…

İyi işleri takdir etmek gerekir, yoksa eleştiri gücünüzü kaybedersiniz…

Konya Stadyumunun Konya’ya kazandırılması çok önemli, seçimden önce de bitmiş olacak. Konyaspor’da birinci lige çıkarılıverirse işte nurun ala nur…

İyi işler için teşekkür ediyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR