Konya Stadyumu'na neden sponsor bulunamıyor? Gerçek ortaya çıktı!

Atiker Konyaspor’un stadyuma isim sponsoru bulamamasının nedeni ortaya çıktı.
Konya Stadyumu'na neden sponsor bulunamıyor? Gerçek ortaya çıktı!

Atiker Konyaspor’un stadyuma isim sponsoru bulamamasının nedeni ortaya çıktı. Yıllık 6 milyon liralık destekte bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği rakamın üzerine henüz bir firmanın çıkamadığı ve bundan dolayı stadın 3 yıldır sponsorsuz kaldığı öğrenildi


3 YILDIR İSİM BULUNAMIYOR
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan ve Dünya’nın 5. En iyi stadı seçilen Konya Şehir Stadı, Şubat 2016’dan beri isim sponsoru bulamıyor. Stadın ilk açıldığı 2014 yılında takımın da isim sponsoru olan Torku ile sözleşme yapan Konyaspor’un bu sözleşmesi 1,5 yıl sürmüştü. Şubat 2016’dan beri birçok firmayla dirsek temasında bulunan Konyaspor yönetimi, gerekli olan teklifi firmalardan alamadı. Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıdan dolayı da firmaların yüksek bedelli sözleşmelere yanaşmadığı bilgisine ulaşıldı.

6 MİLYON LİRAYI GEÇMESİ GEREKİYOR!
Konya Şehir Stadı’na isim sponsoru bulunamamasında Konya Büyükşehir Belediyesi de etkin rol oynuyor. Zira belediye, Konyaspor’a yıllık 6 milyon liralık bir destekte bulunuyor. Stadyum ve takımın konakladığı tesislerde çalışan personele maaş ödemesi de yapan Konya Büyükşehir Belediyesi’nin takıma sponsor olacak firmanın 6 milyon lirayı geçmesi gerektiğini yöneticilere iletti. Konya firmalarından cevap bekleyen Konyaspor yönetiminin şehrin ileri gelen iş adamlarından bu konuda kulübe destek olmalarını istiyor.

İsim sponsoru bulunsa bile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaspor’a destek olmaya devam edeceği de gelen bilgiler arasında.


VELİ ÖZKAN / YENİ HABER GAZETESİ