Konya Store neden devredilemiyor? İşte istenen rakam!

Konya Store’nin neden devredilemediği konusu hakkında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Yönetici Abdullah Şanlı ile Ahmet Baydar'ın şirket genel müdürü olan Tahir Erdoğan'ın storeyi devretmek için 2 milyon 250 bin lira istediği öğrenildi
Konya Store neden devredilemiyor? İşte istenen rakam!

Konya Büyükşehir Stadyumu’nun yapılmasının ardından açılan Konya Store’nin işletmesini Konyaspor yöneticileri Abdullah Şanlı ve ABK Genel Müdürü Tahir Erdoğan üstlenmişti. Kulüple yapılan protokol sonrası 5+5 yıllığına storenin işletme hakkını alan idareciler, o günden beri mağazaların sahibi konumunda. Çok cüzi miktarlara işletme hakkını elde ettiği gerekçesiyle ilk günden bu yana eleştiri oklarını üzerine çeken Şanlı ve Baydar, en son storeyi devretme kararı almış ve topu kulübe atmıştı.

CAMİA DEVİR İÇİN SÜREKLİ OYALANDI
Konyaspor Kulübü, Kasım 2017’de yaptığı açıklamada Konya Store’nin kısa süre içerisinde kulübe devredileceğini açıklamasına rağmen henüz bir gelişme kaydedilmedi. Bu konu hakkında sezon boyunca yuvarlak cevap veren yöneticiler, bugüne kadar deyim yerindeyse top çevirdi. Peki, store neden kulübe geçemiyor? Konya Store’nin kiracıları, Abdullah Şanlı ve Tahir Erdoğn devir için kaç para istiyor? İşte detaylar…

konya-store-ahmet-baydar-abdullah-sanli.jpg

İSTENEN RAKAM DUDAK UÇUKLATTI
Geçtiğimiz salı günü yapılan haftalık yönetim kurulu toplantısında genel kurul kararının alınmasının ardından yöneticilerin uzun süre Konya Store konusu hakkında kafa yorduğu öğrenildi. Store işletmecilerinin, toplantıda devir için 2 milyon 250 bin lira istediği ve genel kurul öncesi bu işlemin gerçekleşmesi için çabaladığı bilgisine ulaşıldı. Rakamı yüksek bulan yönetimin ise genel kurul sonrası yeni oluşacak yeni yönetimin bu konu hakkında karar vermesi konusunda fikir birliğine vardığı bilgisine ulaşıldı.

NEDEN 2 MİLYON 250 BİN LİRA?
Konya Store mağazalarında 1 milyon 150 bin liralık ürünün olduğunu, 260 bin dolarlık da dekorasyon masrafı yaptıklarını öne süren işletmeciler, bu rakamın ödenmesi durumunda kulübe devredeceklerini söyledi. Peki, Stadyum, Kent Plaza ve Kule Site’de yer alan mağazalarda gerçekten 1 milyon 150 bin liralık ürün var mı? Ya da mağazalara 260 bin dolarlık dekorasyon yapıldı mı? Kafada soru işareti bırakan bu durumdan Konyaspor’un tek kurtuluş yolu var o da; aylık geliri düşük olan Store’yi 1 sezon daha devralmamak ve gelecek sezon bitecek sözleşmeyi yenilememek. 

VELİ ÖZKAN / KONYA YENİ HABER