İsmail Koç

İsmail Koç

Konya TBMM’de emin ellerde

Konya TBMM’de emin ellerde

Geçtiğimiz hafta AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir ve Yürütme Kurulu ile birlikte AK Parti Konya Milletvekillerini ziyaret ettik. En son söyleyeceğimi en başta söylemem gerekirse Konya TBMM’de gerçekten emin ellerde. Bunu bizzat yerinde görmüş olmak bizi oldukça mutlu etti. Her yönüyle müthiş bir kadronun Konya’yı TBMM’de temsil ettiğini söylersem abartılı olmayacaktır. Meclis içindeki koşuşturmacayı ve tempoyu görünce gerçekten bir ideal uğruna insanların nasıl fedakârlıkta bulunabileceğini bir kez daha anladık. 2023 yolunda emin adımlarla ilerlerken memleketimiz Konya’nın böyle iyi ve çalışkan bürokratlar tarafından temsil edildiğine şahit olmamak gurur verdi bana.

Konya’dan özellikle Meram’dan misafirler olunca bir de ziyarete gelen Gençlik Kollarından olunca sanki Başkent Ankara’da daha bir rağbet gördük. Vekillerin hatta Bakanların yüzünde ki ifade den bunu anlamak oldukça kolaydı. Meram’dan misafirlerinin olduğunu duyan vekillerimiz - hemen hemşerilerine sahip çıktılar. Özellikle Ömer Ünal, Hüsniye Erdoğan ve Ahmet Sorgun’un ilgi ve alakaları bizi çok mutlu etti. Meclise girişimizde ufak bir pürüz çıkınca Ömer Ünal bizi bizzat gelip alarak içeri girmemizi sağladı.

Ziyaretimizle birlikte kulislerde Meram’dan ziyaretçiler var sözleri dolaşırken hoş bir sürprizle karşılaştık.  Konyalı olan ancak Konya milletvekili olmayan bir vekilimiz yanımıza geldi. İlk aklınıza Recep Konuk gelmiş olabilir ancak TBMM’de İzmir’den bir Konyalı vekilimiz daha var.

Hüseyin Kocabıyık…

Dedelerinin Meram’lı olduğunu ve Fatma Toru’nun çalışmalarını çok beğendiklerini ve takip ettiklerini söyledi, Kocabıyık. “Bu kuliste Fatma Başkanın adı sık sık geçer” dedi. Bu söylenenler gibi duyduklarımızın tamamı bir Konyalı olarak bizi gerçekten mutlu etti.

TBMM iktidar kulisinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile de kısa bir sohbet etme fırsatımız oldu. Bakan Meclis salonuna gidip oy kullanmak için bile izin isteyen nazik bir insan. Ayrıca son derece de enerjik. Gençlik ve Spor Bakanı olmanın hakkını tam manasıyla veriyor.

TBMM’den önce iki önemli ziyaretimiz daha oldu.  Önce AK Parti 13. sıra milletvekili adayı Mustafa Efe’yi ziyaret ettik. Mustafa Efe ile Konya’nın ihracatını ve Afrika’nın Türkiye ve Konya için neden önemli olduğunu konuştuk. Mustafa Efe gerçekten donanımlı ve bilgili bir insan. Daha konuşacağımız o kadar çok şey vardı ancak vakit darlığından daha birçok konuyu konuşma fırsatımız olmadı. Daha geniş bir zamanda tekrar hasbihal etmek üzere ayrıldık.

Ankara ziyaretimizde bir başka durağımız AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MYK üyesi Selman Özboyacı oldu. Şu bir gerçek ki Selman Özboyacı Konya’nın gururu. Kişiliği, duruşu ve çalışmalarıyla örnek alınacak bir şahsiyet. İnşallah ilerleyen zamanlarda kendisini daha güzel yerlerde görürüz.

Daha önce TBMM’ye hiç ayak basmadığımdan zihnimde daha katı bir TBMM hayal etmiştim. Ancak TBMM personelinin içten ve samimi tavırları beni şaşırttı. Konya Milletvekillerimizin samimiyeti ve tevazusunu ise anlatmaya gerek yok. Bunu bütün Konya biliyor zaten.

Hüsniye Erdoğan’ın danışmanı Büşra Hanım’ın tüm gün bizim işin koşuşturması karşısında mahcup olduk. Kendisine tekrar tekrar teşekkürü bir borç bilirim.

TBMM’de tempo hiç eksik olmuyor. Vekillerimizin enerjilerine hayran kalmamak elde değil. Yaptıkları işin kesinlikle para olarak bir karşılığı yok. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun.

Ülkenin ve Konya’nın emin ellerde olduğunu görmek her şeyden daha önemli ve güzeldi.

Bu nedenle şunu samimiyetle söyleyebilirim ki; Bu ekiple, Konya’yı çok daha güzel günler bekliyor. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR