Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde çocuklar hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Tropikal Kelebek Bahçesi çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor. Çocuklar burada kelebeklerin dünyasını keşfederken aynı zamanda hem eğleniyor hem de öğreniyor.
Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde çocuklar hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar

Konya’nın önde gelen yatırımları arasında yer alan ve Selçuklu Belediyesi tarafından 2015 yılında şehre kazandırılan Tropikal Kelebek Bahçesi, yetişkinler kadar çocukların da ilgisini çekiyor. Türkiye’nin dört bir yanından aileleriyle birlikte buraya gelen çocuklar, burada kelebek, böcek ve papağanları ilgiyle izleyerek onlarla fotoğraf çekiniyor. Daha önce böyle bir yere gitmediklerini dile getiren çocuklar gezi bittikten sonra Tropikal Kelebek Bahçesi’nden gitmek istemediklerini söylüyor.

konya-kelebek-bahcesi-cocuklar-1.jpg

‘ARKADAŞLARIMA TAVSİYE EDECEĞİM’

Ankara’dan kelebekler bahçesini görmek için geldiğini söyleyen Ahmet Sefa Tuncer, “Ben burayı bir dergide gördüm ve gelmek istedim. Başka yerleri de gezmek için geldik ama kelebekler bahçesine gitmeyi çok istiyordum ve geldik. Ben sadece küçük kelebekler var zannediyordum ama buraya geldiğimde büyük kelebeklerin olduğunu da gördüm. Aynı zamanda bir sürü böcek çeşidi varmış. Böcek köyü bölümünden de bunu gördüm. Ben arkadaşlarıma da buraya gelmeleri için tavsiye ederim. Çok güzel kelebek türleri var hepsi rengârenk onların da gelip görmelerini çok isterim” dedi.  

arkadaslarima-tavsiye-edecegim-cocuk.jpg

‘İLGİNÇ ŞEYLER ÖĞRENDİM’

Kelebekler bahçesine ilk kez girdiği zaman karşısına kelebeklerin çıkmasının kendisini çok etkilediğini ifade eden 11 yaşındaki Emine Gülbahar Ak, “Ben İstanbul’dan geldim. Burada ilginç şeyler öğrendim. Mesela arılar yok olursa biz sadece 4 yıl yaşayabilirmişiz. Benim burada en çok dikkatimi çeken şey de papağanlar oldu. Buradaki papağanlar çok büyük. Burada çeşit çeşit kelebekler de var gezilip görülmesi gereken bir yer bence” ifadelerini kullandı.

ilginc-seyler-ogrendim.jpg

‘HERKESİN BURAYA GELMESİ GEREKİYOR’

Herkesin kelebekler bahçesine gelip görmesi gerektiğinin önemine dikkat çeken 7 yaşındaki Ahmet Buğra Çiçek, “İstanbul’dan geliyorum burası benim memleketim aslen Konyalıyım. Her yaz mutlaka geliyoruz. Benim burada en çok dikkatimi çeken şey böcekler oldu. Herkesin gelmesi gerekiyor. Çünkü birçok şey öğreniyorsunuz aynı zamanda. Mesela zararlı kelebekleri burada ekranlarda görebiliyorsunuz. Burayı çok beğendim” şeklinde konuştu.

herkesin-buraya-gelmesi-gerekiyor.jpg

‘UÇUŞAN KELEBEKLERİ GÖRÜNCE ŞAŞIRDIM’

Konya’da böyle bir yer olduğunu internetten öğrendiğini belirten Burak Arslan Yiğit şunları söyledi: “Ankara Polatlı’dan geliyorum. İnternetten kelebekler bahçesini araştırdım ve ailemle gelmek istedim. İlk içeriye girdim her yer kelebek doluydu ilk önce çok şaşırdım böyle kelebekler uçuyordu. Burada kelebeklerin yaşamını öğrendim. Kelebeklerin hayatını öğrendim. Kelebeklerin yaşam alanlarını falan öğrendim. Böcek köyünde dikkatimi çeken arılardı. Arıların bazı türleri var bu bana çok garip geldi. Arkadaşlarımın da buraya gelmelerini öneririm çünkü çok öğretici bir yer.”

ucusan-kelebekleri-gorunce-sasirdim.jpg

‘TIPKI RESİM GİBİ’

Çerçevelerin içerisindeki örümcekleri çok beğendiğini vurgulayan 6 yaşındaki Zeynep Özkan: “Örümcekleri çerçevenin içerisine koymuşlar tıpkı resim gibi. Bazı örümcekler gerçek, onları böyle dondurup koyuyorlar. Ben buraya daha önce öğretmenimle gelmiştim. Çok beğenmiştim. Bir de akrabalarıma göstermek için onlarla beraber geldim. Herkes buraya gelsin, burayı görsünler. Ben burada böcekleri, kelebekleri, arıları gördüm. Burada oyun oynamamız için makinalar da var onlarla oynarken de çok mutlu oluyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU /  SÜMEYRA KENESARI

tipki-resim-gibi.jpg

konya-kelebek-bahcesi-cocuklar-2.jpg

konya-kelebek-bahcesi-cocuklar-3.jpg

konya-kelebek-bahcesi-cocuklar-4.jpg

konya-kelebek-bahcesi-cocuklar-fotograf.jpg