Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ne özel tur

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ne özel tur

Selçuklu Belediyesince yaptırılan ve açılışını dün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gerçekleştirdiği Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi'nin tanıtımı amacıyla özel tur düzenlendi.

ic-galeri-043.jpg

Tropikal Kelebek Bahçesi'nde gazetecilerle bir araya gelen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açılışla beş yılık bir hayalin gerçekleştirildiğini belirtti.

Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi'nde sıcaklığın 28 derece, nemin ise yüzde 80 düzeyinde bulunduğunu anlatan Altay,  şunları söyledi:

"Etrafınızda hiçbir ayırıcı parça olmadan uçuşan kelebekleri görebiliyorsunuz. Müze kısmında da kelebeklerin doğumundan ölümüne kadar olan her aşamaya şahit oluyorsunuz. Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi, Konya'ya gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yerlerinden biri olacak. Kelebek şeklinde olan mimari yapısıyla, gece aydınlatmasıyla Konya'ya değer katacak çok güzel bir bina kazandırmış olduk. Bu nedenle çok mutluyuz."

Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan ve toplam inşaat alanı 7 bin 600 metrekare olan Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi, bin 600 metrekare kelebek uçuş alanına sahip.

Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi'nde 70 kelebek çeşidi ve 4 bin 500 ila 6 bin arası kelebek bulunuyor.