Merve Ateş

Merve Ateş

KONYA TÜRKİYE’YE ÖRNEK

KONYA TÜRKİYE’YE ÖRNEK

 

         Aylarca yağmur yağmur dedik, dualar ettik, pilavlar döktük..Sonra,Konya'da şiddetli yağmurdan dolayı çok sayıda okul, ev, iş yeri ve hastanenin bodrum katını su bastı.

         Rögarlar tıkandı, yollarda oluşan su baskınları nedeniyle trafikte olan araçlar güçlükle ilerledi.Sonra yağmur yağdı kazalar yine beraberinde geldi dendi. Su tahliyesi yapılan yerlerde yolların asfalt kaplamalarıyla kilitli parke taşları söküldü. Şükran mahallesi vakıflar çarşısı arkasında bulunan esnafların iş yerleri su altında kaldı.Bir daha yaşamamak umuduyla diyelim bu manzarayı,bir açıdan da ders olmuştur sayın yöneticilerimize hani “Örnek Şehir Konya’da” yaşıyoruz ya!…

http://www.konya.bel.tr adlı sitede şöyle bir haber çarpıyor gözüme su ve kanalizasyon işlerinde ne durumdayız diye baktığımızda başlığı da “Su ve Kanal Şebekesinde Türkiye’ye Örnek” oluyor.

            “Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 2013 yılında 200 kilometreden fazla yeni kanalizasyon ve su şebekesi yapımı gerçekleştirdi. Türkiye’de 6 ayrı su şebekesine sahip tek şehir olan Konya’da su şebekesi hizmet oranı yüzde 100, kanalizasyon şebekesi hizmet oranı ise yüzde 99, 9 gibi rekor bir orana ulaştı. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü su ve kanal şebekesi hizmetlerinde Türkiye’ye örnek oluyor.”

           Vay o bizi örnek alan şehirlerin haline… Konya gibi engebesiz düz bir zeminde,alt yapı hizmetlerinin kolayca yapılabileceği bir şehirde  21. Yüzyılda evleri işyerlerini hala su basıyorsa, yağmur yağınca trafik  kilitleniyor, Alaaddin bulvarından 1,5 saatte çıkabiliyorsanız. Bütün otobüs seferleri aksıyorsa(Konya’da son bir haftadır yaşadığımız gibi ),yağmur yağınca evinizden çıkmayın, patronunuzdan izin alın, çay demleyin kitap okuyun en iyisi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR