Konya vali yardımcılığına tanıdık bir isim! Konya’da bir ilk

Bayramören Kaymakamlığı görevini yerine getiren Fatmagül Dalmış, Konya Vali Yardımcılığına atandı. Dolayısıyla Konya’nın ilk kadın Vali Yardımcısı Fatmagül Dalmış oldu.
Konya vali yardımcılığına tanıdık bir isim! Konya’da bir ilk

Bayramören Kaymakamlığı görevini yerine getiren Fatmagül Dalmış, Konya Vali Yardımcılığına atandı. Dolayısıyla Konya’nın ilk kadın Vali Yardımcısı Fatmagül Dalmış oldu. Dalmış, daha önce Konya’da Bozkır Kaymakamlığı, Derbent'te ise Kaymakam Vekili olarak görev yapmıştı.

fatmagul-dalmis-konya-vali-yardimcisi.jpg

FATMAGÜL DALMIŞ KİMDİR?

1988 yılında Ankara'da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. 2017 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Ankara Gölbaşı Kaymakamlığı'nda Kaymakam Refikliği stajını tamamlamasının akabinde, Kaymakam Vekili olarak Denizli-Serinhisar, Konya-Derbent ilçelerinde görev yaptı. Mülkiye Müfettişi refakatinde Sakarya'da teftiş stajını tamamlamasının ardından Université Paris-Sorbonne'da dil eğitimi aldı. Yurtdışı görevi kapsamında, Paris Büyükelçiliği'nde ve Paris Başkonsolosluğu'nda staj yaptı. Şiran Kaymakamlığı, Konya Bozkır Kaymakamlığı yaptıktan sonra Bayramören Kaymakamlığına atanmış olup, 26.08.2022 tarihinde Bayramören Kaymakamlığı görevine başlamıştı. Şu an ise Konya Vali Yardımcılığına atandı. Dalmış, İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Etiketler :