Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Konya Valimiz Aydın Nezih Doğan’a Veda

Konya Valimiz Aydın Nezih Doğan’a Veda

Aslında fiili olarak Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan’a veda etmedik, belki Ramazan Bayramından sonra bir program düzenlenir bizler de vedalaşırız ama ben bir veda yazısı yazacağım.

Malumunuz beklendiği gibi Konya Valimiz Aydın Nezih Doğan Ağustos kararnamesi ile Van valiliğine atandı. Konya’mıza ise Elazığ Valisi Sayın Muammer Erol getirildi.

Sayın Muammer Erol 1962 yılında Kayseri’nin Bünyan İlçesinde doğmuş. İlköğretim ve lise eğitimini Bünyan'da tamamladıktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesini okumuş.

Bugüne kadar Tekirdağ Saray Kaymakam Vekilliği, Burdur Kemer, Muş Bulanık, Bolu Göynük İlçelerinde kaymakamlık, Muş’ta Vali Yardımcılığı görevlerini yapmış.

1995 yılında Mülkiye Müfettişi olmuş, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığının Ankara Grubunda görev almış. Bir ara ABD'ye gitmiş. Ve ABD’den döndükten sonra İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı İdari genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilmiş.

2008 yılında Elazığ Valiliğine atanan Sayın Muammer EROL’un evli ve 3 çocuk babası olduğunu da belirtmiş olalım.

Genç bir vali, Kayserili, genç, dinamik, fazla sansasyonel işlere karışmamış, Konya’ya da uyum sağlayacak, değerli bir şahsiyet, bu konuda hiçbir şüphemiz yok.  

Bizim asıl üzüldüğümüz Konya ile ünsiyet kurmuş, seçilmiş Belediye Başkanından daha aktif bir şekilde Konya için çalışmış değerli bir Valimizi kaybetmektir.

Vali Aydın Nezih Doğan Konya’da, şaibesi olmayan, hesabı olmayan, tembel olmayan herkesin takdir ettiği ve sevdiği bir insandı.

İş yapmak istemeyen memurlar eleştiriyordu, zira onları çalışmaya mecbur ediyordu, proje geliştiriyordu, dinamikti, canlıydı.

Şahsen benim bildiğim Konya Valimiz Aydın Nezih Doğan ile ilgili tek olumsuz haber, iş, fiil yoktur.

Anlaşılan Başbakanımız Van Valiliğini çok önemsiyor. Gelecek dönemde Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinin merkez illiğini Diyarbakır’dan Van’a kaydıracak.

Bu çerçevede Başbakanımız uygulanacak dönüşüm projeleri, terörü yok etmek için uygulanacak sosyal projeleri dinamik, başarılı bir Vali ile yürütmek istemiş olabilir.

Elbette bu saygı duyulması gerekende bir şeydir ama tabi bunlar bizim Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan’a karşı duyduğumuz saygı ve sevgiyi yok etmez. Sayın Valimizi takdir etmemizi de yok etmez.

Bu ülkenin her karışında şereflice çalışacak bir insan olduğunu çok iyi bildiğim Sayın Aydın Nezih Doğan belki de Van’da uygulanacak değişim projeleri için hakikaten önemli bir isim de olabilir. Zira Valimiz Aydın Nezih Doğan bir kere toplum ile hiçbir şekilde ters düşecek bir işin, eylemin işinde yer almıyor. Toplum ile müthiş bir şekilde ünsiyet kuruyor. Konya’daki bütün ilçeleri birkaç defa gezdiğini biliyorum. Çok çalışkan ve gece gündüz çalışıyor. Çok iyi bir ekip kuruyor ve projeler geliştiriyor. İş yapan çalışan bürokratın önünü riskte alarak açıyor.

Böyle bir Vali biliyorum ki ülkemiz için ve hatta kalkınmaya, kardeşliğe muhtaç bir bölge için biçilmiş bir kaftan olarak Başbakanımız görür ve görmüş, Valimiz Aydın Nezih Doğan’ı Van’a gönderiyor. Hayırlı olmasını dilemekten başka ne yapabiliriz.  

AK Parti döneminde ülkemizdeki en büyük değişim Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinin kesinlikle sürgün yeri olarak görülmemesidir. Hükümetimiz bilakis çok iyi çalışan değerli bürokratları, Valileri, Kaymakamları o bölgeye gönderiyor. Zira samimi bir şekilde o bölgede değişim istiyor.

Hatta şunu söyleyebiliriz, o bölgeye giden yetkililer başarılı bir performans sergilemeyi başarırlarsa aslında Türkiye Cumhuriyetinin en önemli yöneticileri sınıfına giriyorlar.

Sayın Valim siz Konya’ya en üst düzeyde hizmet ettiniz. Karapınar’da enerji projesi, Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi, Sağlık, Karayolları, Okul gibi alanlarda yaptıklarınız, kesinlikle kolay kolay kırılamayacak büyük hizmet rekorlarıdır. Sadece 2013 yılında bin 733 adet yatırım projesi kendilerinin imzaları ile start aldı.

Sayın Valimiz döneminde Konya’da yıllık ortalama 400 okul yapılmış.

Netice itibariyle bu kadar başarılı bir Vali’nin ayrıldığı şehre gelen yeni Vali için de bu rakamlar biliyorum ki çalışmaya teşvik olacaktır. 

Valimiz Aydın Nezih Doğan artık bizim hemşerimizdir ve Torku Konyaspor’a sahip çıkmasını da hiçbir zaman unutmayacağız…

Valimiz Aydın Nezih Doğan Konya’da hoş bir seda olmayı başarmıştır. Güle Güle gidiniz ve Konya’mıza, Konya’nıza her zaman bekliyoruz…

Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan’a ve ailesine bundan sonraki yaşamlarında da sağlık mutluluk, neşe, huzur diliyoruz.

Gönlümüz bu veda ya razı değil ama ne yazık ki hayat böyle, devlet hizmet bekliyor.

Şanlı Bayrak kıyamete kadar dalgalansın diye çalışanlara selam olsun…

Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan’a saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz… 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR