Ömer Koç

Ömer Koç

Konya ve Konyaspor

Konya ve Konyaspor

Torku Konyaspor, hafta içi kupada Beşiktaş’ı tüm Türkiye’ye ders niteliğinde takım ve taraftar kenetlenmesi ile saf dışı bıraktı. Aykut Kocaman’ın oluşturduğu takım havası kesinlikle Torku Konyaspor üzerinde tuttu. Bu güzel uyumu taraftar da desteği ile taçlandırdı. Kupada ve ligde doludizgin gitmesi 2 kulvarda da iddiasını devam ettirmesi Konya’da müthiş bir hava oluşturdu. Takım her hafta üzerine koyarak gidiyor. Bu gidiş rakamlara ve sıralamamaya yansıdı. Konya spor şu an dünya futbol gündeminde yer almakta.

Şimdi aslolan oluşan bu havayı kontrollü bir şekilde devam ettirmek. Kontrollü dedim çünkü bu yükseliş büyük beklentileri  beraberinde getirdi ve takım üzerinde ciddi bir baskı oluştu. Bu ortamdan hasarsız atlatmanın yolu lig ve kupa serüveninin maç maç dikkate alınması kanaatindeyim.

Kupada yarı final cepte. O dosya şimdilik kapandı. Ligde önümüzde ciddi bir Trabzonspor maçı var.Bu sene taraftar beklentilerini boşa çıkarmış ve takım ruhundan çok uzak bir Trabzon ile karşılaşacağız.Aykut hocaya bu maçta çok iş düşüyor.  Takıma Beşiktaş zaferini unutturması lazım. Oluşmadığını umut ettiğimiz bir rehavet ortamı var ise bunu dağıtması lazım. Gerekli teknik analizleri eksiksiz bir şekilde hazırladığından şüphemiz yok. Taraftar ise yapması gerekeni zaten biliyor.

Taraftarımız Beşiktaş maçında ortaya koyduğu mücadele ise tek kelime ile ‘HARİKA’.Bir futbol şehri, hatta spor şehri olduk. Futbol ve basketbolda süper lig seviyesinde takımlarımız var.Alt ligdeki  pilot takımımız Konya Anadolu Selçukluspor ise kendi kulvarında rahat bir konumda. Amatör seviyeden profesyonele geçmek üzere olan ilçe takımlarımız var.Bunda emeği geçen başta bu büyük stadı şehrimize kazandıran devlet büyüklerimiz,kulübe maddi desteğini bir kez olsun esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek,destek ve sponsorluğunun devam etmesini istediğimiz şehrimizin markası TORKU .Devam etmesini istediğimiz diyorum çünkü Torku artık Konyaspordur, Konya’nın sporudur.Birbirinden değerli kişi ve kurumların bu müthiş uyumu bu sonucu ortaya çıkardı.

Bu güzel günleri yaşatan başta taraftar ve emeği geçen tüm herkese sonsuz teşekkürler. Daha başarılı günlerde buluşmak ümidiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ömer Koç Arşivi
SON YAZILAR