Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Konya Yazarlar Birliğinden Ruh Dostlarımızla Gaziantep Gezisindeydik

Konya Yazarlar Birliğinden Ruh Dostlarımızla Gaziantep Gezisindeydik

Konya Yazarlar Birliğinden Ruh Dostlarımızla Gaziantep Gezisindeydik

Etkinliğin ismi, “Daha Yazacak Çok Şeyimiz Var”, tertip eden Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubemiz ya da burada kullanacağım şekli ile Konya Yazarlar Birliği…

Konya Yazarlar Birliği Başkanlığına Kadim Dostumuz Mehmet Ali Köse Oğlu geldikten sonra sağ olsun bütün etkinliklerine bizi de davet etti ve ediyorlar da…  

Aman kimse yanlış anlamasın Konya Yazarlar Birliği özellikle gezi programlarını davet usulü ile yapmıyor, gitmek isteyen Konya Yazarlar Birliği üyeleri isimlerini yazdırıyor ve gidiyorlar, katılıma göre araç belirleniyor.

Peki, biz niye davet edildik, zira biz Yazarlar Birliğinin üyesi değiliz, dışarıdan bir misafir olarak davet ediliyoruz…

Yazarlar Birliğine üyeliği “Suskunlar Meclisine” üyelik gibi telakki ettiğimizden ve kendimi bir yazar olarak görmediğimden ne yazık ki ben üye değilim.

Yazar olmayı ben ayrı bir onur, ayrı bir şeref olarak görürüm.

Bu kıtmir bir gazetecidir. Köşe yazılarımı da gazeteci olarak yazıyorum, bir yazar olmak için çok daha fazla tefekkür etmeli, çok daha fazla okumalı, çok daha fazla dinlemeli ve daha fazla birikimli olmalıyım. Bilmiyorum belki ileri de olur ama şu an için o seviyeye çıkabildiğimi zannetmiyorum.

Ama yinede değerli dostum Mehmet Ali Köseoğlu sağ olsunlar bizi gezilere davet ediyorlar ve doğrusu bu gezilere katılma şerefini yaşamış oluyorum.

Konya Yazarlar Birliği Ahmet Köseoğlu’nun girişimleri ile 90’lı yılların ortalarında kurulmuştu. O yıllarda Konya için çok önemli bir dinamizm oldu, Konya’nın kültür ve sanat faaliyetlerine çok ciddi katkı yaptı.

Daha sonra göreve gelen bütün başkanlar bu çizgiden ayrılmadılar, her zaman daha fazla ilerleyerek, daha fazla büyüyerek yoluna devam etti.

Bugün başkanlığını Memleket Gazetesi Yazı İşleri Müdürü de olan ve aynı zamanda iyi bir şair- yazar Değerli Dostum Mehmet Ali Köseoğlu yapıyor.

Her hafta mutlaka program yapılıyor, mutlaka her hafta önemli bir isim Konya’da Konya Yazarlar Birliğinin faaliyetleri çerçevesinde konferans veriyor.

Bu haftalık programlarında ayrıca devamını rica ediyorum. Konya Yazarlar Birliği belediyelerin çok önemli bir yükünü alıyor ve Konya’nın kültür-sanat-şiir- edebiyat açığını kapatıyor.  

Ve zaman zamanda haftalık programlarda geziler düzenleniyor. Geçtiğimiz hafta sonu da işte bu gezi vesilesi ile biz de Gaziantep’e gitmiş olduk.

Gaziantep gezisi ile ilgili 5 yazı yazmayı düşünüyorum.

Bunlar,

1- Gaziantep Yolculuğu, 2- Gaziantep’in Orta Doğu Ticaret Merkezi Olması Türkiye’yi Uçurur, 3- Gaziantep’ten Şehircilik Notları, 4- Gaziantep’teki Konyalılar, 5- Gaziantep ile Konya’nın Mukayesesi,

Başlıklarını taşıyacak.

Bu yazılarımda Rabbimiz Müsaade eder de yazabilirsem, sizlere özellikle Orta Doğu’daki değişimin Gaziantep gibi illerimizde nasıl fırsata dönüştürülebileceğini anlatmaya çalışacağım.

Bununla birlikte Gaziantep’teki park kültürünün etkileyiciliğini ve başta Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ağabeyimiz olmak üzere Gaziantep’teki Konyalılar ile nasıl iftihar duyduğumuzu anlatacağım.

Diğer taraftan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun Ağabey ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Erkuş ile Genel Sekreteri Mustafa Dündar Ağabeyleri yakından tanıma olanağı bulduk. Ve bu değerli isimlerin aslında nasıl birer kültür insanı olduklarına da biz şahit olmuş olduk.

Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu ağabeyimiz ile de epey uzun bir aradan sonra beraber seyahat ettik.

Ahmet Köseoğlu ağabeyi hem biz hem de Konya bu gezi ile inanıyorum ki yeniden kazandı.

Konu ile ilgili yine önemli notlarım var, bunları da sizinle paylaşmaya çalışacağım…

Gezi dönüşü, geleneksel olarak mutlaka herkes kısa bir konuşma yapar. Merhaba Gazetesi Yazarı Huzeyme Yeşim Koçak Hanımefendi işte bu konuşmasında önemli bir ifade kullandı, “Ruh Arkadaşı olan insanlarla seyahat etmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Bence bizim Gaziantep gezimizi özetleyen en güzel ifade buydu, Ruh Arkadaşlarımız bizi Gaziantep’te çok güzel bir şekilde ağırladılar, seyahat yaptığımız bütün ağabeylerimiz, kardeşlerimiz, dostlarımız hilafsız tamamı benim açımdan Ruh Arkadaşımdı.

İşte böyle gönlümüzde tadı kalan bir gezi oldu, Gaziantep gezisi…

Dediğimiz gibi, İnşa Allah 5 farklı yazımda bu geziden ayrıntıları sizinle paylaşmaya çalışacağım…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR