Abdullah Acıbadem

Abdullah Acıbadem

KONYA YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİL ÜRETİMİNE TALİP

KONYA YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİL ÜRETİMİNE TALİP

 

Türkiye teknoloji alanında önemli adımlar atmaya ve mega projeler üretmeye devam ediyor. Türkiye'nin sanayi ve üretim noktasında altmış yıllık rüyası gerçek oluyor. Yerli otomobil hayalimizde nihayet perde iniyor.

Tekno kentler, 4.5G, yerli otomobil, otomotiv sanayi, Turksat 5a, 5b uyduları, savunma sanayi ürünleri, İHA ve SİHA, Hürkuş eğitim uçağı, yerli yazılımlar...

Türkiye'nin kendi otomobilini üreteceği sürece fiilen girmiş bulunuyor. Bugüne kadar uluslararası birçok markanın araçlarını üreten Türkiye artık kendi otomobilini üretecek. Türkiye'nin kendi otomobilini yapma konusunda ortaya koyduğu irade türk halkı için son derece memnuniyet verici.

Türkiye, taşıt araçları üretiminde Avrupa'da 5. dünyada ise 15. sırada. Avrupa'nın en büyük ticari araç üreticisi.

Türkiye, otomotivde bir milyon adet üretimi aşarak, bu konudaki üretim yeteneğini ortaya koymuş bir ülke.

Dünyanın en büyük dördüncü ekonomisi olan otomotiv sektörü dünyada 80 milyon kişiye istihdam sağlıyor.

2021 yılında seri üretime geçmesi planlanan yerli otomobilin üreticilerinin açıklanmasının ardından, gözler bu kez de otomobilin üretileceği şehre çevrildi.

Yerli otomobil hangi ilde üretilecek bilmiyorum ama otomotiv sektörü için önemli bir şehir olduğumuzu çok iyi biliyorum. Doğal olarak tüm sektör paydaşları hummalı bir yarışta..

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde titizlikle durduğu bu konuda Konya olarak her türlü desteği vermeye ve yatırıma ev sahipliği yapmaya hazırız. Yerli ve milli otomobilin Konya’da üretilmesini istiyoruz ve ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve gurur duyacağımızı belirtmek istiyorum.

Türkiye’nin kendi yerli otomobilini yapması konusunda Konya’nın başından bu yana milli bir duruş sergiledi.

Konya'nın otomotiv endüstrisinin güçlü olmasının yanı sıra nitelikli insan kaynağı, düşük deprem riski, alternatifli ulaşım yolları, her türlü teknik altyapı, otomotiv sektöründeki birikimi, yedek parça üretim kabiliyeti ve coğrafi konum avantajı bulunuyor.

Yerli otomobil üretiminde Konya olarak paydaşlardan biri olmak istiyoruz. Konya olarak yerli otomobil yatırımına ev sahipliği yapma arzumuz son derece net.

Konya'nın ihracatının beşte birini otomotiv sektörü tek başına karşılıyor. Konya otomotiv sanayi güçlü yapısıyla gün geçtikçe kapasitesini ve kabiliyetlerini geliştirmeye devam ediyor. Öte yandan lojistik avantajları artıyor.

Geçtiğimiz hafta yerli otomobil için Anadolu Grubu, Zorlu Holding, BMC, Turkcell ve Kıraça Holding Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde imzaları attı.

Bu adımdan sonra Türkiye'deki pek çok il "Yerli otomobil burada üretilsin" diye seferberlik başlattı.

Yerli otomobil demek kamudaki tüm otomobillerin yerli olması demektir. Hatta teşviklerle tüm büyük şirketler de bu kervana katılır. Görmek nasip olur inşallah

Biz olumsuz tepkileri öncelikle yurt dışından beklerken ses CHP'den geliyor. Yerli ve Milli olan herşeye karşılar ne de olsa. Yerli ve milli otomobil, CHP ve siyonist, kapitalizme ve faşizme meydan okumaktır. Onlara akıl tutulması yaşatacak ama ülkeme hayırlı olacak.

Sayın Konya Sanayi Odası Başkanımız Memiş Kütükcü ve  Büyükşehir Belediye Başkanımız yatırımın Konya’ya yapılması halinde her türlü özverili çalışmayı destekleyeceklerini beyan ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizlerde tüm desteğimizle yanlarındayız.

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Ticaret Odası Başkanımız Sayın Selçuk Öztürk’ün üniversite işbirliği ile sağladığı katkı takdire şayan. Karatay Üniversitesi bünyesindeki Ar-Ge topluluğu öğrencilerinin tamamen yerli ve özgün tasarımları olan “ Diriliş 1251” ismini verdikleri elektrikli araç tasarladı.

Aracın mekanik aksamı, araç kontrol sistemleri ve motoru tamamen yerli.

2021'de de kendi ürettiğimiz otomobili yollarda göreceğiz.

Biz yeterki BİR OLALIM DİRİ OLALIM

evelallah hepsinin üstesinden geleceğiz...

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR