Konya Yüksek İslam Enstitüsü İlahiyat Fakültesi mezunları bir araya geldi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yüksek İslam Enstitüsü İlahiyat Fakültesi Mezunları buluşması etkinliği Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi bahçesinde gerçekleşti.
Konya Yüksek İslam Enstitüsü İlahiyat Fakültesi mezunları bir araya geldi

Programın açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş yaşanan hadiselere değindi ve güçlü olmak gerektiği mesajını verdi. Yüksek İslam Enstitüsü 1962 yılında eğitim öğretime başladığını söyleyen Altıntaş, “1982 yılından itibaren Yüksek İslam Enstitümüz, İlahiyat Fakültesine dönüştürülmüştü. 2011 yılından itibaren de kurulan Konya Üniversitesine bağlandık ve 3 ay sonra da Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak eğitim öğretim faaliyetlerimize devam ettik” dedi.


“Marka Bir İlahiyat Fakültesiyiz”
Konuşmasında bu tür buluşmaların kaynaşma, kardeşlik ve dostluk adına önemli adımlar olduğunu söyleyen Altıntaş, “İlahiyat Fakülteleri içinde marka olan bir İlahiyat Fakültesiyiz. Şu anda 2 bin 500 öğrencimizden 325’i yurtdışından. Mevcut 117 hocamızdan 11’i Ürdün’den, Suriye’den, Amerika’dan gelmişlerdir. Bu da bizim uluslararasılaşmamızda önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.
Dekan Altıntaş, ülkemize ihanet planları yapan, fitne gruplarına fırsat vermemesini Allah’tan temenni ederken, katılımcılara da ayrı ayrı teşekkür etti.

konya-yuksek-islam-enstitusu-ilahiyat-fakultesi-mezunlari-bir-araya-geldi.jpg


Mezunlardan Abdullah Gencer ise, yaptığı konuşmada toplantıda emeği geçenlere teşekkür ederek, bu birlikteliklerin hayırlara vesile olmasını diledi. Gencer, milletin, dünya Müslümanlarının ülkemizden alacağı çok şey olduğunu kaydedip, zorlukları birlikte göğüslemenin önemine vurgu yaptı.

Son olarak konuşma yapan NEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Toprak, eski günleri yad etmenin önemli olduğunu söyleyip, bu beraberliğin hep devam etmesini temenni etti. “Burada kaynaştığımız gibi inşallah mahşerde de Efendimizin sancağı altında toplanırız” diyen Toprak, nice buluşmalarda beraber olmayı temenni etti.
Mezunlar daha sonra bir dönem oturdukları sıralarda hatıra fotoğrafı çektirdi.