Konya'da 112 idareci ve öğretmenin katılımıyla çalıştay

Konya'da, Okul Psikososyal Koruma Önleme ve Krize Müdahale Ekibi Yeterliliklerinin Artırılması Çalıştayı gerçekleştirildi.
Konya'da 112 idareci ve öğretmenin katılımıyla  çalıştay

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu Rehberlik Araştırma Merkezi iş birliği ile Selçuklu İlçe Psikososyal Koruma Önleme ve Krize Müdahale Ekibi 29-30 Kasım 2023 tarihlerinde "Okul Psikososyal Koruma Önleme ve Krize Müdahale Ekibi Yeterliliklerinin Artırılması Çalıştayı"nı Aselsan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirdi. Çalıştay, Selçuklu ilçesindeki 59 ilkokulda görev yapan 118, 56 ortaokulda görev yapan 112 idareci ve öğretmenin katılımıyla yürütüldü.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Abdullah Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında, ülkede ve okullarda kriz durumu oluşturan zorlayıcı yaşam olaylarının her an yaşanabileceğini bu nedenle krize müdahale ekiplerinin yeterliliklerinin artırılmasının önemli olduğunu ifade etti.

İlçe Psikososyal Koruma Önleme ve Krize Müdahale Ekibi üyelerinden Selçuklu Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Celalettin Angın ise, çalıştay süresince ekip üyesi psikolojik danışmanların koordinatörlüğünde zorlayıcı yaşam olaylarına ilişkin vaka incelemelerinin yapılarak, izlenecek uygulama basamakları, etik ilkeler, yasal sürecin nasıl işleyeceği, psikolojik sağlamlık ve psikolojik ilk yardım konularında katılımcılara bilgi verildiğini ifade etti.

Konya'da 112 idareci ve öğretmenin katılımıyla  çalıştay

Konya'da 112 idareci ve öğretmenin katılımıyla  çalıştay

Etiketler :