Konya'da askeri uçağın düşmesi

Konya'da askeri uçağın düşmesi

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Konya'da askeri uçağın düşmesini değerlendirirken, "TSK bölgede caydırıcı gücünü yitiriyor" dedi.

Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Malatya'da savaş uçaklarının düşmesinin ardından verdiği soru önergesinde, Alman Hava Kuvvetleri'nin envanterinden çıkardığı uçakları neden TSK'nın kullandığını ve söz konusu uçakların yazılım yenilenmesinin hangi ülke tarafından yapıldığını öğrenmek istediğini anımsattı. Şimdi de Konya'da bir askeri uçağın düştüğünü belirten Güneş, bu soruların yanıtlanması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 700 milyon dolara mal olduğunu, bu parayla 4 tane F-16 uçağı alınabileceğini savunan Güneş, "Türkiye'nin itibarı diye saray yaptırdınız. Peki bizim uçaklarımız düştüğünde, pilotlarımız şehit olduğunda itibar kaybına uğramıyor muyuz?" dedi.

Söz konusu kazalar nedeniyle TSK'nın bölgede caydırıcı gücünü yitirdiğini öne süren Güneş, "Almanya'nın 20 yıl önce envanterinden çıkardığı uçakla eğitim uçuşu yapıyorsun. Senin pilotun, Alman pilotundan daha mı değersiz. TSK bir tedbir almayacak mı? TSK, internet üzerinde kısa bir başsağlığı mesajı ile yetinmemeli, gereğini yapmalı" diye konuştu.

Dolar kurundaki yükselişi değerlendiren Güneş, Türkiye'nin, dış borcu yüksek bir ülke olduğunu, bu yükselişin ülkeyi daha zor durumda bıraktığını kaydetti. Güneş, "Zorla piyasaya yanlış müdahalelerle döviz kurunu artıracak demeçler hatta kükreyişler yanlış" dedi.

İç güvenlik paketine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Güneş, bu düzenlemenin geri çekilmesi gerektiğini söyledi.