Konya'da aynı mahallede yaşanan silahlı saldırılarla ilgili flaş gelişme!

Konya'da bir mahallede birbiri ardına düzenlenen ve 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırılarla ilgili gözaltına alındıktan sonra adliyede serbest bırakılan şüphelilerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
Konya'da aynı mahallede yaşanan silahlı saldırılarla ilgili flaş gelişme!

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Munis Sokak'ta yürüyen Tamer Özkan'a (19), geçtiğimiz cumartesi günü beyaz renkli bir minibüsten tabancayla ateş açılmıştı. Yaralanan Özkan, ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Bu olaydan yaklaşık yarım saat sonra aynı mahalledeki Dikiciler Sokağı'nda yürüyen Oktay Toraman'a da (33) aynı renk ve marka minibüstekiler tarafından ateş edilmişti.

İki saldırının ardından gözaltına alınan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, şüpheliler serbest bırakılmıştı. 

Olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Konya Cumhuriyet Başsacılığından yapılan açıklamaya göre, yeniden gözaltına alınan şüpheli H.U. Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadesinin ardından ''Hayati tehlike geçirecek şekilde silahla yaralama ve silahla tehdit'' suçlarından tutuklama talebi ile Konya 4. Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi. Mahkemede tutuklama kararı verilen şüpheli cezaevine gönderildi. 

Diğer şüpheliler F.K. ve R.G. hakkında da ''Hayati tehlike geçirecek şekilde silahla yaralama ve silahla tehdit” suçlarından Konya 1.Sulh Ceza Hâkimliğine tutuklanmalarına yönelik yakalama talebinde bulunuldu. Konya 1.Sulh Ceza Hâkimliğinin kararları ile şüpheliler F.K. ve R.G. hakkında yakalama kararı çıkartıldı.