Konya’da başarılı antrenörler çalıştırılmıyor

Konyaspor’un alt yaş kategorilerinde ve Kadıköyspor’da yaşadığı şampiyonluklarla Konya futboluna damga vuran teknik direktör Fikret Bademci, Konya’da başarılı olan antrenörlere yeterince şans tanınmadığını söyledi
Konya’da başarılı antrenörler çalıştırılmıyor

Geçen sezon öğretmen olarak gittiği Bursa’da proje takımı Vefaspor’un başına geçen Fikret Bademci, ilk senesinde takımı 1. Amatör Küme’ye yükseltti. Bu sezon Süper Amatör’e çıkmak için kolları sıvayan Bademci, daha önce Konya Şekerspor forması giyen forvet oyuncusu Abdullah Apak’ı da takımına transfer etti. Abdullah Apak’ı Karabükspor ve Konya Şekerspor’dan tanıdığını ifade eden şampiyon hoca, ‘Abdullah takıma ağabeylik yapacak. Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen futbola olan aşkı hala ilk günkü gibi. O yüzden Abdullah’ı takımımda görmek istedim. Proje takımında çalışıyorum. İyi niyetli ve çalışkan yöneticilerimiz var. Amacımız Bursa’ya bir profesyonel takım kazandırmak’ dedi.

‘DEĞER BİLİNMİYOR, VEFA YOK’
Konya’da gereken değeri görmediğini ve başarılı olan antrenörlerin çalıştırılmadığını ifade eden Bademci, ‘Konyaspor’un alt yaş kategorilerinde çalıştım. Hep başarılı oldum. Şampiyonluklarım ve derecelerim oldu. Anadolu Selçukspor’da yardımcı antrenörken düşmek üzere olan takımı ligde tuttuk. İncir çekirdeğini doldurmayan bahanelerle futbolculuk ve antrenörlük yaptığım Konyaspor’dan uzaklaştırıldım. Daha sonra Kadıköyspor’u Konya şampiyonu yaparak Türkiye finallerinde dereceye soktum. Şahsıma gereken değer yeterince gösterilmediği için çareyi gitmekte buldum. Değer bilinmiyor, vefa yok Tevafuk o ya Bursa’da da Vefaspor’da çalışıyorum. Konya’da görmediğim vefayı inşallah burada görürüm’ diye konuştu.
Veli Özkan / Konya Yeni Haber