Konya'da başarılı sporculara coşkulu karşılama

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda madalya kazanan Konyalı sporcular, kente dönüşte coşkuyla karşılandı
Konya'da başarılı sporculara coşkulu karşılama

Samsun'un ev sahipliği yaptığı oyunlarda mücadele eden Konyalı milli sporcular, antrenörleriyle birlikte kente döndü. Konya Havalimanı'nda aileleri, spor eğitmenleri ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan sporculara, kendilerini bekleyenler tarafından Türk bayrakları ve çiçek hediye edildi. Sporcuların aileleri evlatlarına sarıldı, bu sırada duygusal anlar yaşandı.Sporculara dönüş yolunda eşlik eden İşitme Engelliler Milli Judo Takımı Antrenörü Abdulkadir Coşkun, olimpiyatlara hazırlanırken zorlu ve tempolu bir süreç yaşadıklarını söyledi.

Yoğun bir kamp döneminden sonra olimpiyatlara giden sporcuların müsabakalarda çok iyi mücadele ettiğini belirten Coşkun, "Abdullah Sevinç katada ülkemize altın madalya kazandırdı. Sporcumuz İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletti. Diğer sporcumuz Mehmet Uysal da judoda, +100 kiloda ikinci olarak gümüş madalya aldı. Takımlarda erkeklerde beşinci, kızlarda da üçüncü olduk." ifadelerini kullandı. 

Çok gururlu ve mutlu olduğunu dile getiren Coşkun, "Sporcularımızın aldıkları madalyaları, Türk halkına, aziz şehitlerimize ve dualarla yanımızda olan herkese armağan ediyoruz." dedi. Başarılı mücadelelerin ardından kente dönen sporcular, aileleri ve antrenörleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.