Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Konya’da birlik beraberlik

Konya’da birlik beraberlik

Her şehrin, her yörenin, her yerleşim yerinin ayrı ayrı karakterleri oluyor. Konya’nın da bir karakteri var tabi. Birlik beraberlik konusunda neden bilmiyorum biraz sıkıntılarımız oluyor. Yıllarca arkadaşlık edenlerin bir birlerine ihanetini zaman zaman çok üst perdeden duymak artık bizi açıtmıyor.

Konyaspor kulüp başkanı Ahmet Şan’ın yapmış olduğu birlik beraberlik çağrısını içerir açıklamalardan sonra Konya’nın karakterini düşündüm.

Ama ne yapalım, bu şehirde yaşıyoruz, atalarımız bu şehrin ya köyünde ya kasabasında ya ilçesinde bir mezarlıkta darul bekaya uğurlanmışlar ve bu topraklar için hepimiz askerliğimizi yapmışız. Bu ülkenin bir başka ülkeyle yaptığı her savaşta hepimizin mutlak bir yakını şehit olmuş. Sara’da, Çanakkale’de şehit akrabası olmayan nerede ise yoktur. Şu son 30 yılda başımıza musallat olan terör belasında bir yakını şehit olmayan ben hiç görmedim. Netice de bu topraklar bizim vatanımız, bizim vatanımız için ödenmesi gereken hangi bedel varsa ödemişiz ve tabiî ki bundan sonrada ödemeye devam edeceğiz, olaya böyle bakıp Sayın Ahmet Şan’a inadına destek olmak ve inadına birlik beraberlik çağrısı yapmak gerekiyor.

İşte vatan bildiğimiz bu topraklarda bazen geçen zamanı izlerken tuhafınıza gidiyor. Allah Allah bu nasıl böyle olmuş, neden şöyle olmaz, deyip hayıflanıyoruz.

Düşünün Konyaspor’un tam 40 milyon lira borcu varmış. Nasıl olmuş? Nasıl bir yönetici böyle bir borcun oluşmasına izin vermiş?

Yani kaç yönetim kaç yönetime enkaz devretti ya da hangi yönetim döneminde endaze bu kadar kaydı?

Kimse hesap vermeyecek mi? O 40 milyon lira borç nasıl oluşmuş? Bu kadar savruk bir şekilde yöneten bu adamlara Konyaspor’un üyeleri nasıl müsaade etti? Konya nasıl müsaade etti? Göz göre göre yapılan bu hataların hesabı kimseye sorulmayacak mı?

Sanki çocuk oyuncağı 40 milyon lira borç.

Hangi yönetici kendi şirketinde böyle bir borçlanmaya müsaade eder? Müsaade ederse o şirketin yerinde yeller esmez mi?

Sayın Ahmet Şan diyor ki “tam 14 aydır borç ödüyoruz”… Şu ana kadar 17 milyon lira borç ödenmiş. Konyaspor şeytan taşlamaktan tavaf yapmaya vakit bulamamış sizin anlayacağınız.

Şu hale bir bakın? O 17 milyon lira bu sene oyunculara ödenseydi eminim şu anda Konyaspor ligin en güçlü ekibini kurmuş olurdur ve hala 23 milyon lira borç varmış ve Aralık sonu da önemliymiş.

İnsan üzülüyor tabi, nasıl görülmemiş nasıl müdahale edilmemiş? Diye. Fakat sonra diyoruz ki bakalım bu topraklarda bu güne kadar böyle kaç kurum kötü yönetildi, kaç kurum borç batağına dönüştürüldü.

2009 yılında askerden geldikten sonra kısa bir süreliğine görev yaptığım bir belediyede o gün için tam 60 milyon lira borçtan bahsediliyordu. Ne yapmışta o belediye o borcu oluşturmuş? Sor de belki yanıtta alırsın.

Neticede kötü yönetilen kurumlarımızın mutlaka birilerine verdiği çok ciddi zararlar oluyor. Burada bu zararların kapatılması için geçen yıllara mı acıyalım, birilerinin malı götürüp hesabının bile sorulamamasına mı üzülelim bilemiyorum tabi?

Neyse bu da başlı başına bir konu, bir gün belki bu konuya da değiniriz.

Evet, asıl meseleye gelelim, sevgili Konyalılar Konyaspor’umuzun yardıma ihtiyacı var, bugün birlik günü. Elbette Konya ne sıkıntılarını aştı, ne sorunlarını kendi çözdü, hep kendi göbeğini kendi kesti, bunu da aşacağız.

Buradan bizim ricamız lütfen kurumlarımız az ya da çok bu işin ucundan tutsunlar. Belediyelerimiz, hastanelerimiz, üniversitelerimiz, kelli felli alışveriş merkezlerimiz, üniversitelerimiz, fabrikalarımız, Konya Çimento mesela, Krom Fabrikası mesela, holdinglerimiz mesela, kim neye gücü yetiyorsa o kadar yardım yapsın.

Az ya da çok. “Kardeşim işimiz gücümüz yokta Konyaspor’a mı destek olacağız demeyin”, Konyaspor süper lige çıktığında, istikrarla yönetilerek şehrimize değer kattığında kim kazanıyor? Elbette Konya kazanıyor.

Tam üç yıldır Konyaspor maçlarını izlemek için stadyuma gitmiyorum, artık ben de maça gitmek, Konyaspor’umuza destek olmak istiyorum. Belki yarınki maça gidemem, çünkü kayıt yaptırmadım akredite için ama olsun mutlaka en kısa zamanda Konyaspor maçlarına gitmeye başlayacağım.

Lütfen şehre bir heyecan gelsin. Lütfen Konyaspor’umuza destek olalım, lütfen bu takımın bütün Konya’nın takımı olduğunu unutmayalım, yönetime inanalım, güvenelim. Konyaspor kaybedince Konya, Konyalılar kaybediyor, Konya’da spor bitince bizim çocuklarımıza olan oluyor.

Der bizim, sıkıntı bizim, hepimize görev düşüyor. Eminim bu şehir tek yürek olsa ve Konyaspor diye bir bağırabilse inanınız hem takım bütün sıkıntılarından kurtulur ve hem de Konyaspor süper lige çıkar.

Haydin ses getirelim…  

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR