Konya'da çocuklar en mutlu günlerini yaşıyor!

Selçuklu Belediyesi’nin, Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı başladı. Şivlilik Çocuk Bayramı ile Konya’da her yıl geleneksel olarak kutlanan şivlilik geleneğinin hem yaşatılması hem de çocukların eğlenceli vakit geçirmesi sağlanıyor. 5 gün sürecek festival programı boyunca çocuklar sevilen çizgi film animasyon karakterlerinin müzikalleriyle eğlenirken, aileler de söyleşilerle çocuk eğitimi konusunda bilgiler alacak.
Konya'da çocuklar en mutlu günlerini yaşıyor!

Festivalin ilk gününe çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi. Etkinliklerin başladığı saatten itibaren Selçuklu Kongre Merkezi’ne gelen çocuklar ve aileleri müzikaller, animasyonlar ve etkinliklerle eğlenceli vakit geçirdi.

BAŞKAN PEKYATIRMACI: “ŞİVLİLİK ÇOCUK BAYRAMI’NI GELENEKSEL HALE GETİRİYORUZ”

Recep ayının gelmesiyle birlikte rahmet, bereket ve mağfiretin sembolü olan üç aylara girdiklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bu vesileyle tüm İslam aleminin üç aylarını tebrik ediyor, bu mübarek ayların tüm dünyada başta çocuklar olmak üzere mazlumların katledilmediği bir hayatın başlangıcı olmasını temenni ediyorum. Selçuklu Belediyesi olarak, Konyamızın kadim geleneği olan şivlilik ve fener alayını 2 yıl önce çocuk festivali olarak kutlamıştık. Geçen yıl da Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu güzel festivali çocuk bayramına dönüştürmüştük. Artık bu yıldan itibaren Şivlilik Çocuk Bayramı’nı geleneksel hale getiriyoruz.

img-6910.jpg

Geçen yıl olduğu gibi Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte hazırladığımız programla bu yıl da 10-14 Ocak tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezimizde Şivlilik Çocuk Bayramı’nda çocuklarımızla ve aileleriyle birlikte oluyoruz. Çocuklarımıza 3 ayların manevi iklimini de yaşatacağımız 5 günlük şenlikte hem çocuklarımız doyasıya eğlenecekler hem de ailelerini alanında uzman çok değerli konuklarımızın konferans ve söyleşilerine katılabilecekler. Tabii her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğimizde çocuklarımıza sürpriz hediyelerimiz olacak. Fener Alayı, müzikaller, konferanslar, animasyonlar, yarışmalar, gün boyu etkinlikler ve ikramlar Şivlilik Çocuk Bayramı’mızda çocuklarımızı bekliyor” dedi.

‘BU EĞLENCEYİ KAÇIRMASINLAR’

Şivlilik programlarına tüm ailelerin katılmasını tavsiye eden Sebahat Karanfil, “Daha önce hiç Şivlilik programlarına katılmamıştım. Bu yıl ilk kez kızımla katılım sağlıyorum. Çok güzel bir ortam. Konya’yı zaten bu konuda çok takdir ediyorum. Çocuklara çok değer veriyorlar. Çocuklarım sevincini önemsiyorlar. Diğer illere de örnek olması lazım. Ben çok beğeniyorum. Çocuklar için eğlenecek birçok şey var.

sebahat-karanfil.jpg

Balon dağıtımı, Şivlilik çantası, yüz boyama, çizgi film kahramanları, söyleyişiler gibi sayamayacak kadar çok etkinlik var. Tüm ailelere buraya gelmelerini öneririm. Muhakkak gelsinler. Bu etkinliği, eğlenceyi kaçırmasınlar. Bu tür programların devam etmesini ümit ediyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Emeklerine sağlık.” şeklinde konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZ SOSYALLEŞİYOR’

Günümüz çocuklarının ancak bu programlarla sosyalleşebildiğini vurgulayan Muhammet Özyıldız, “Bu yıl ilk kez katılıyorum. Buradaki atmosferi oldukça güzel buldum. Çocuklar için çok farklı etkinlikler var. Bilimsel anlamda da güzel şeyler var. Şivlilik, hem çağa uygun hale getiriliyor hem de geleneğini unutmamasını sağlıyor. Belediyenin buna yönelik çalışma yapması neslimiz için gayet yerinde.

muhammet-ozyildiz.jpg

Çocuklar için burada top oyunları, boyama gibi etkinlikler var. Her yaş için de bir aktivite getirmişler. Sadece küçük çocuklar için değil. Ailelere gelmelerini tavsiye ederim. Gününü uzatılmasını da isterim. Eminim güzel katılımlar sağlanacak. Konya Büyükşehir Belediyemize ve diğer tüm belediyelerimize de teşekkür ediyorum. Çünkü çocuklarımız bu şekilde sosyalleşiyorlar. Maalesef sokaklar eskisi gibi değil. Bu yüzden bu tip aktiviteler onlara çocuk olduklarını hatırlatıyorlar. Şivlilik tüm Türkiye genelinde bilinmesini isterim.” İfadelerine yer verdi.

‘ÇOK FARKLI BİR ETKİNLİK’

Şivlilik programlarının her zaman devam etmesi gerektiğini ifade eden Özge Küçükkabadayı, “Şivlilik programına geçen yıllarda da katılmıştım. Çok farklı bir etkinlik. Aktiviteler dolu dolu.

ozge-kucukkabadayi.jpg

Çocuklar için de bizim için de bir değişiklik oluyor. Kültürümüzü ve geleneğimizi devam ettiriyoruz. Şivlilik programları hep olmalı. Devam etmeli. Konya Büyükşehir Belediyesine, Selçuklu Belediyesine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye aktardı.

‘ŞİVLİLİĞİ HER YERDE GÖRMEK İSTİYORUZ’

Leyla Egemen Türkoluk, “Konya’daki şivliliği biz ilk kez duyduk. Meram’dan çocuğumuzu eğlendirmek için geldik. Geçen senelerde böyle bir etkinlik olduğunu bilmiyorduk duyunca çok mutlu olduk. Tiyatro için geldik aslında, burada ortam çok güzel. Bütün çocuklar çok eğleniyor ve mutlular. Bir sürü etkinlik bulunuyor. Biz yeni gelmemize rağmen çok memnun kaldık, ortam çok güzel. Şivlilikte her şey düşünülmüş.

leyla-egemen-turkoluk.jpg

Atölyeler, tiyatro gösterileri, yüz boyamaları çok ilgimizi çekti. Uzun zamandır oğlumu tiyatroya götürmek istiyordum araştırdım burada görünce çok sevindim. Ben Ankaralıyım şivliliği kendi şehrimde ve diğer şehirlerde duymadım. Türkiye gibi bir ülkede diğer şehirlerde de kesinlikle bu tür şivlilik gibi etkinlikler olmalı. Şivliliği her yerde görmek istiyoruz. Konya Büyük Şehir Belediyesine , çocukları eğlendirmek ve üç ayların başlangıcını temsilen çok anlamlı bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ederiz. “ifadelerini kullandı.

‘ŞİVLİLİK İYİ Kİ VAR’

Ercüment İlden, “Sadece Konya’da yapılan şivliliğe çocuklarımı getirdim hem eğleniyor hem de yeni şeyler öğreniyorlar. Şivliliğin çok yararlı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Belediyeye çok teşekkür ederiz, çok güzel bir etkinlik yapmış. Çocuklar gayet eğleniyorlar, onlar için yüz boyama, tişörtlere baskı yapıyorlar.

ercument-ilden.jpg

Bitkileri sevmeleri için saksılara çiçek dikmeyi öğretiyorlar. Çocuklar için balon, kitap gibi hediyeler var. Kızılay standı var çocukları ilerde kan vermeleri için teşvik ediyorlar. Her şeyi düşünüp çok güzel bir şekilde yapmışlar. Şivlilik iyi ki var, çocuklara değişiklik oluyor ve heyecanla hediyelerini bekliyorlar. Etkinliğin saatleri de herkes için uygun, iş saatlerine de uygun aileler çocuklarını bu etkinliğe kesinlikle getirmeliler. Biz geldiğimiz için memnunuz iyi ki gelmişiz. “dedi.

‘HEDİYELER BENİ ÇOK MUTLU ETTİ ‘

Amine Ceylan,“Etkinlikler çok güzel ve eğlenceli. Hediyelerimi aldım ve çok mutlu oldum. Burada bowling, futbol oynadım. Balon, rozet, kuruyemiş, çikolata aldım hediyeler çok güzeldi.

amine-ceylan.jpg

Ben Konyalıyım önceki senelerde de şivliliğe katıldım, bu etkinlikler daha fazla yapılmalı. Bence çocuklar burada çok eğleniyorlar. Konya çocukları sevindirmek için her sene şivlilik yapıyor, iyi ki yapmışlar. “dedi.

‘BU ETKİNLİKLER DAHA ÇOK YAPILMALI’

Mustafa Melih Gönül, “Buraya annem ve kardeşimle geldim. Etkinlikleri çok güzel buldum, oyunlar oynadım ve hediyeler aldım. Hepsi çok güzeldi, daha çok etkinlik olmalı. Kardeşimde burada çok eğlendi.

mustafa-melih-gonul.jpg

En çok da hediyeleri sevdik. Hediyelerimde, balon, kitap, şekerler ve oyuncaklar vardı. Geçen yıl şivliliğe gelmiştim bu sene de geldim. Böyle bir etkinlik olduğu için hazırlayanlara çok teşekkür ederim. Bu etkinliklerden daha çok yapılmalı, çünkü çocuklar çok mutlu oluyor. “diyerek şivlilik sevincini dile getirdi.

 Muhabir
Etiketler :