Konya'da çocukların müstehcen görüntülerini satanlara operasyon! Çok sayıda gözaltı var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çevrim içi çocuk müstehcenliği ile mücadele kapsamında İstanbul merkezli Konya dahil 48 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 50 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.
Konya'da çocukların müstehcen görüntülerini satanlara operasyon! Çok sayıda gözaltı var

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, çevrim içi çocuk müstehcenliği ve taciziyle mücadele kapsamında; çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarının önlenmesine yönelik çalışma başlatıldı.

KONYA DAHİL 48 İLDE OPERASYON

Bu kapsamda; İstanbul merkezli Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak olmak üzere 48 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Konya dahil 48 ilde çocukların müstehcen görüntülerini satanlara operasyon: 50 gözaltı

Şüphelilerin, bir mesajlaşma uygulaması üzerinden grup kurarak çocukların müstehcen görüntülerini para karşılığı satışa sunduğu ve çeşitli ödeme kanalları ile ödemeleri gerçekleştirdiği tespit edildi.

Operasyon kapsamında 50 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Tabanca ve çok sayıda dijital materyale de el kondu. Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan'da olduğu gibi Siber Vatan'da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" dedi.

Konya dahil 48 ilde çocukların müstehcen görüntülerini satanlara operasyon: 50 gözaltı

Etiketler :