İsmail Koç

İsmail Koç

KONYA’DA “ÇOK GİZLİ” PROGRAM!

KONYA’DA “ÇOK GİZLİ” PROGRAM!

Basının davet edildiği ancak takip etmesine izin verilmediği bir program duydunuz mu? Duymadıysanız ben anlatayım.

TİMAV ve Selçuklu Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen İLHAM seminerlerinde bu hafta Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı ve Mustafa Akış, Başkanlık Sistemi ve Yeni Türkiye’yi anlatmışlar.

Anlatmışlar diyorum çünkü basın mensupları olarak programa gitmemize rağmen takip edemedik. Doğal olarak da programın nasıl geçtiği ile ilgili bir fikrimiz yok.

Programın başlamasının üstünden henüz 5 dakika geçmişti ki basın mensupları olarak büyük bir şok yaşadık.

TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli’nin selamlama konuşmalarının ardından, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Akış ve Gülay Samancı’yı dinleyecektik ki basın mensuplarından dışarı çıkmaları istendi.

Bir hafta öncesinden tüm basın kuruluşlarının mail ve SMS ile davet edildiği bir programdan basın mensupları neden çıkarılır öncelikle bir anlam veremedik.

Madem basın mensuplarının programı takip etmesini istemiyordunuz bu karda kışta bizleri neden çağırdınız?

Daha önceden programın sadece ilk 5 dakikasına girebileceğimizi devamının basına kapalı olduğu bilgisi verilseydi biz de işlerimizi ona göre ayarlar belki de hiç gelmezdik.

Basın mensuplarını programa almadınız ancak salondakiler sosyal medyadan an be an programı paylaştılar. Ne anladık şimdi bu yasaklamadan?

Abdullah Ecevit Öksüz’ü, Uğur İbrahim Altay’ı ve Uğur Kaleli’yi her zaman dinliyoruz bundan sonra da dileriz ancak Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarını dinleme imkânımız elimizden alındı.

Biz zaten birkaç gün önce Yeni Haber olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış ile görüşerek bir haber oluşturmuştuk ancak diğer basın mensuplarının da Cumhurbaşkanı baş danışmanlarını dinlemek hakkıydı.

Bunların dışında Başkanlık Sistemi ve Yeni Türkiye konusundaki bir programda gizli olan basına kapalı olabilecek ne olabilir? Zaten her şeyi hükümet maddeler halinde açıklamadı mı? Bundan sonrası bu konu ile ilgili istişare ederek fikir alışverişinde bulunmak değil mi?

Programın ev sahipleri ve düzenleyicilerinden TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın basın mensuplarına bu yapılanlardan belki de haberi bile yoktur ancak durum bu ve bence büyük hata yapmışlardır.

Belki bu üçlüyü bir daha böyle bir programda bir arada göremeyeceğiz. Basını içeri almamak demek, aslında Konya’yı içeri almamak demektir. Konya’yı içeri alamamak ise Konyalıların bu konuda cumhurbaşkanı danışmalarının görüş ve düşüncelerini öğrenememesi demek.

Salondaki 100 kişiye anlatmanın bir anlamı yok. Faydası da yok. Basın da zaten bunun için var. Eğer, bu konuyu sadece salondakilerin öğrenmelerini istiyorsanız anayasa değişimi ve başkanlığı bir mektup yazıp bu isimlere gönderseydiniz daha kolay olurdu.

Üstelik herkes basın mensuplarını düzenledikleri programlara davette yarışırken, basının teveccüh göstererek geldiği bir programda bu şekilde bir uygulama da anlaşılır gibi değil.

Gerçekten anlaşılır gibi değil...

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR