Konya'da darbeci askerler adliyeye sevk edildi

Konya'da darbeci askerler adliyeye sevk edildi

Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli MAK (Muharebe Arama Kurtarma) Timi’nin, darbe girişiminin yaşandığı gün 2 helikopterle Konya’dan havalanarak İstanbul’da bir düğünde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ı ve 8 generali kaçırdığı ortaya çıktı. 


FETÖ’nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı'na da polis tarafından operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında 3. Ana Jet Üs Komutanlığı Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ün aralarında bulunduğu 25 asker gözaltına alınmıştı. 

hava-kuvvetleri-komutani’ni-kaciran-darbeci-askerler-adliyeye-sevk-edildi-1.jpg

Başçavuş, Hava Kuvvetleri Komutanı ve 8 generali rehin aldı 
Edinilen bilgiye göre, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli MAK Tim Komutanı Başçavuş Yılmaz Bahar'ın 3 tim, 2 helikopterle ve ağır silahlarla İstanbul'a giderek darbe girişimine katıldığı öğrenildi. MAK Timi'nde bulunan 21 askerin, rehin almak için üst düzey bir komutanın İstanbul'daki düğününe katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ı kaçırdığı bildirildi. Helikopterlerden birinin, Orgeneral Ünal'ı Akıncı Üssü'ne götürdüğü, diğer helikopterin de rehin aldıkları 8 generali, İstanbul Hava Harp Okulu'na götürdüğü açıklandı. Aralarında Başçavuş Yılmaz Bahar'ın da bulunduğu bazı zanlıların, timden ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan helikopterlere binerek Marmaris'e hareket ettikleri de ortaya çıktı. 
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nde sorguları biten Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz ve 3. Ana Jet Üs Komutanlığı Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk ve 135. MAK Filo Komutanı Yarbay Alparslan Şahin'in de aralarında bulunduğu 16 asker, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında 5 rütbeli askerin de dün Konya Adliyesi’nde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları, ayrıca, 2 askerin daha polisteki sorgusunun sürdüğü ifade edildi.

hava-kuvvetleri-komutani’ni-kaciran-darbeci-askerler-adliyeye-sevk-edildi-2.jpg