Konya'da darbeye karşı gece nöbeti

Konya'da FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren onbinlerce vatandaş, 15 Temmuz gecesi olduğu gibi dün gece de Mevlana Meydanı'nda bir araya geldi.
Konya'da darbeye karşı gece nöbeti

Konya'da FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren onbinlerce vatandaş, dün gece Mevlana Meydanı'nda bir araya geldi.

ic-galeri-042.jpg

Mevlana Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe karşıtı slogan attı ve İstiklal Marşı'nı okudu. 

Burada toplanan kalabalığa seslenen AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, milli iradeye sahip çıkma adına 24 saattir nöbet tuttuklarını söyledi.

"Yarın sabaha, daha aydınlık bir güne ve daha aydınlık bir geleceğe sizlerle yelken açacağız" diyen Arat, şunları kaydetti:

"Boğaz Köprüsü'nde başlayan süreç, inşallah bitmek üzere. Devletimiz kudretli, Cumhurbaşkanımız güçlü ama bu güç ve kudreti esas sağlayan milletimizden Allah razı olsun. Bu millet, başbakan asan Türkiye Cumhuriyeti devletinin makus talihini bugün tersine çevirdi. Pensilvanya hareketinin başındaki zatla beraber buradaki işbirlikçi hainleri tarihe gömdü. Bu anlamda milletimize minnettarız. Dün şunu gördük, hep beraber evlerimizden çıkarken geri dönmeyi düşünmedik. Belki geri dönemeyecektik. 200'e yakın kardeşimiz şehit oldu. Onlar da geri dönmeyi düşünmediler. Tankların önüne yattılar, hainlerin önüne geçtiler. Onlar ve sizler sayesinde bu ülke geleceğe daha azimli daha sağlam adımlarla yürüyor, yürüyecek. sizlere minnettarız."

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de son 24 saatin hayatlarının en anlamlı günü olduğunu ifade etti.

Bugün milli iradeye yapılan saldırının püskürtüldüğünü anlatan Akyürek, şöyle devam etti:

"Böyle bir günde burada olmak, burada kendi iradenize ve ülkenize sahip çıkmak büyük bir şereftir. Bu büyük şerefe nail olan siz değerli kardeşlerimizi tebrik ve teşekkür ediyorum. Bu kolay bir direniş değildi. Eğer bu direniş ve duruş olmasaydı Türkiye en az 30 yıl geriye gidecekti. Cenab-ı Hak sizlerinde desteğiyle bu şebekinin başarılı olmasını önlemiş oldu. Milletimiz topyekün ayakta. Şu anda burada tüm partilerden kardeşlerimiz var. Bu milletimizin direnişinidir ve halkımızın duruşudur."

- "Artık millet uyandı"

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil ise 24 saat önce milletin kaderine el koyulmak istendiğini hatırlattı.

Bu darbe girişiminde milletin tek yumruk olduğunu aktaran Görgüligil, "Artık millet uyandı, akıllı ve şuurlu. Davasına sahip çıkıyor. Siz ayakta durdukça hiçbir darbe, hiçbir leş kargası ayaklanamaz. Ayaklandığı yerde bastırılır ve bugünkü gibi kendi makus talihine gömülür. Ey asker kılıklı kafa, bu millete hükmedemezsin, bu millet sana hükmeder." diye konuştu.