Konya'da engelli genç okuma azmiyle örnek oluyor

Konya'da 7 yaşında yüksekten düşme sebebiyle omurilik felci geçiren ve yürüme yetisini kaybeden Fatih Turanalp, yaşadığı zorluklara rağmen okuma azmiyle çevresindekilere örnek oluyor.
Konya'da engelli genç okuma azmiyle örnek oluyor

Doktora eğitimini Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesinde Din Eğitimi Anabilim Dalı üzerine tamamlayan Turanalp, öğretim görevlisi olarak atanmayı bekliyor.

Bugüne kadar 3 çocuk kitabı yazan ve 2 ayda bir yayınlanan çocuk dergisi çıkaran Turanalp'in hedefi, çocuk edebiyatı alanındaki yeteneğini, aldığı din eğitimiyle birleştirip küçükler için dini alanda eserler verebilmek.

Evli ve bir çocuk babası Turanalp, hafif ticari aracına monte ettiği düzenek sayesinde akülü aracıyla arabasına rahatça binerek istediği yere gidebiliyor.

Turanalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği kaza sonrası çok zor günler yaşadığını, inancı ve hayata pozitif bakışı sayesinde bunun üstesinden geldiğini söyledi.

- En büyük destekçisi kitapları oldu

Sıkıntılar yaşadığı dönemde en büyük dostunun kitaplar olduğunu dile getiren Turanalp, "Kitaplar hep bana arkadaşlık etti. Onlar benim en büyük motivasyon kaynağım. Çok fazla kitap okudum. Okuma serüvenim beni bir süre sonra yazmaya itti. Bunun üzerine çocuk edebiyatı alanında çalışmalar yaptım." dedi.

Turanalp, bugüne kadar 3 çocuk kitabı kaleme aldığını ve 2 ayda bir yayınlanan çocuk dergisi çıkarmaya devam ettiğini anlattı.

NEÜ İlahiyat Fakültesinde doktora eğitimine başladıktan sonra akademik çalışmalarla çocuk edebiyatını buluşturmaya çalıştığına dikkati çeken Turanalp, şöyle devam etti:

"Çocuklara yönelik din eğitiminde yapacağım çalışmaların önemli bir araç olacağını düşünüyorum. Çocuklarımızın modern dünyada daha iyi yetişebilmesi için din eğitim almaları şart. Çocuk edebiyatı alanındaki yeteneğimi bu anlamda nasıl kullanabilirim diye düşünüyorum. Şu anda bu konuya yoğunlaşmış durumdayım. Kafamda engelli olmamla ilgili hiçbir düşünce yok. Zaman zaman kırılma yaşadığım anlar oldu, fakat ailem ve arkadaşlarımın desteğiyle hayata hep olumlu baktım."

- Kendisini dezavantajlı olarak görmüyor

Turanalp, engellilerin karşılaştıkları olumsuzluklar içerisinde kaybolmadan, bir uğraş edinerek hayata hep pozitif bakmaları gerektiğini ifade etti.

Engelli olduğu için kendisini hiçbir zaman dezavantajlı olarak görmediğini vurgulayan Turanalp, "Ben engelli olmayı geniş anlamda ele alıyorum. Ekonomik anlamda engelli olan fakir insanlar var, psikolojik sıkıntısı olan engelliler var veya insanlarla iletişim kurmakta güçlük çeken kişiler engelli olarak değerlendirilebilir. Fiziksel anlamda 'bir engelim var' diye olumsuz bir düşünceye hiç kapılmadım." diye konuştu.

Turanalp, okuduğu üniversitenin de engelli dostu yapısının eğitimine büyük katkı sağladığını dile getirerek, "Eşim de en büyük destekçilerimden. Hem ruhsal yönden hem de hayata adaptasyon anlamında bana çok yardımcı oldu." ifadelerini kullandı.