Konya'da Gaziler Günü kutlandı

Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanı ve "Mareşallik" rütbesi verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü Konya'da törenlerle kutlandı.
Konya'da Gaziler Günü kutlandı

Konya'da Anıt Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur'un şiir okuduğu törende, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege ile Hava Personel Üsteğmen Fatih Kocabaş günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

konyada-19-eylul-gaziler-gunu-kutlandi.jpg

Törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Önder Şensöz, Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut askeri erkan, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Tören sonrası Konya şehitliği ziyaret edilerek tüm şehitler için dua edildi.

İlçelerde kutlama

Konya'nın Seydişehir, Yalıhüyük, Hüyük, Kulu ve Halkapınar ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Seydişehir'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Seydişehir Temsilcisi Yakup Söğüt, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Buradaki törenin ardından ilçe protokolü ve gaziler, şehitliği ziyaret etti.

- Yalıhüyük

Kaymakamlık ve belediye başkanlığı Atatürk büstüne çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Yalıhüyük şehitliğinde Kuran tilaveti ve okunan duaların ardından ikramda bulunuldu.

- Hüyük

Polis Şehit Oğuzhan Duyar'ın kabri ziyaret edilerek İlçe Müftüsü Seyit Ali Gündüz tarafından dua okundu.

Daha sonra Vali Yardımcısı Mustafa Sait Arcaklıoğlu ve Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Yunus Emre Ortaokulu sosyal bilgiler öğretmeni Turan Er yaptı.

- Kulu

Kutlama programı Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Programda, Kulu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ali Özenç bir konuşma yaptı.

Kulu Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam eden program öğrenciler tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti, konuşmalar, slayt gösterimler, şiirler, türküler söylendi ve oratoryo gösteriminin ardından son buldu.

- Halkapınar

Halkapınar Hükümet Konağı önünde Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve okunan şiirlerle program sona erdi.

Çelenk sunma töreninin ardından Ereğli Kaymakamı Halkapınar Kaymakam Vekili Oğuz Cem Murat, gazilerim ve ilçe protokolünü makamında ağırladı.

Etiketler :