Konya’da eşsiz mekan: Tropikal Kelebek Bahçesi

Konya'da gezilecek yerler arasında ilk alka gelen Tropikal Kelebek Bahçesi, Türkiye’nin ilk kelebek müzesidir. Ziyaretçilere kelebek ve böcekleri kendi yaşam alanlarında gözlemlemek için eşsiz bir imkan sağlamaktadır.
Konya’da eşsiz mekan: Tropikal Kelebek Bahçesi

Konya'da gezilecek yerler arasında yer alan Tropikal Kelebek Bahçesi özellikleri ile Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise alanlarından biri durumunda...

Konya Kelebekler Vadisi kaç yılında açıldı?

Konya Kelebekler Vadisi 4 Temmuz 2015 yılında hizmete açılan ve bin 600 metrekarelik kelebek uçuş alanı ile Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise sayılı kelebek uçuş alanlarından bir tanesi olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi; 3 bin 500 metrekaresi gezi alanı olmak üzere toplam 7 bin 600 metrekarelik kullanım alanına sahiptir.

Başka ülkelerden gelen ve 45 farklı türdeki yaklaşık 10 bin kelebeğe doğal yaşam alanı sunan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde ayrıca farklı hayvan türleri ile birlikte 98 türe ait yaklaşık 20 bin adet bitki yer almaktadır. Tropikal iklime sahip olan Kelebek Bahçesi’nde sıcaklık oranı 28 derecede, nem oranı ise yüzde 80 olarak sabit tutulmaktadır.

konya-tropikal-kelebek-bahcesi.jpg

Konya Tropikal Kelebek bahçesinde neler var?

İçerisinde 270 bin m² yeşil alan, 105 bin m² sert alan ve 10 bin m² havuz alanı yer almaktadır. Projede; amfi tiyatro, mini sinema, gölet ve su havuzları, egzersiz ekipmanları, çocuk oyun elemanları, sirk ve go-kart alanları, sera ve botanik bahçeler, böcek ve kelebek müzeleri yer almaktadır.

Kelebekler Vadisinde kaç tane kelebek var?

350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan Vadi ismini, barındırdığı 80'den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden almıştır.

konya-tropikal-kelebek-bahcesi-003.jpg

Konya Kelebekler Vadisi Kelebek Türleri

Bu kelebek türlerinin isimleri ise şu şekilde: Cetosia cyane (Leopard Lacewing) Idea leuconoe (Paper Kite – Large Tree Nymph) Papilio memnon (Great Mormon)

Kelebekler vadisine neden Kelebekler Vadisi denir?

350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan Vadi ismini, barındırdığı 80'den fazla kelebek türünden alır. Özellikle kaplan kelebeğinden almıştır.

konya-tropikal-kelebek-bahcesi-004.jpg

Kelebekler renklerini nereden alır?

Yapılan genetik çalışmalar kelebek kanatlarındaki koyu renkli pulların oluşumunun, cildimiz ve saçımıza benzer şekilde MC1R olarak adlandırılan bir gene bağlı olduğunu ortaya çıkardı.

Kelebek Bahçesi 09.30-17.30 saatleri arasında ziyarete açıktır, ancak pazartesi günleri kapalıdır.

47 numaralı şehir otobüsü hattı ile ulaşım sağlanabilir. Kelebekler vadisine yılda ortalama 350.000 turist gelir. 2018 Kasım ayı başlarında ziyaretçi sayısı açılışından bu yana 1,5 milyonu aşmıştır.

Konya Kelebekler Vadisi giriş ücreti ne kadar?

Konya Kelebek Bahçesi giriş ücreti 2023 yılı listesi:

Yetişkin: 60 TL.

Öğrenci: 30 TL.

Aile ile gelen 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz.

Etiketler :