Konya’da günün özeti

Konya’da günün özeti

Gün içerisinde meydana gelen önemli olayları sizler için özetledik. Konya’da gün boyunca yaşananların özeti şöyle;

 

KONYA'NIN HELAL MARKASI "GİBA"

Konya'da 1972 yılından beri hizmet veren GİBA Şekerleme o günden bugüne Konyalının damak tadı olmaya devam ediyor. Son zamanlarda yurtdışına da ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden GİBA Şekerleme sahiplerinden Murat Özgüven, "Biz helal para kazanmanın peşindeyiz" diyor. İşte Murat Özgüven ile gerçekleştirdiğimiz keyifli söyleşinin detayları;

 

DAVUTOĞLU’NDA BULUŞALIM

Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer,  ‘Ak Parti iktidarında Konya Hızlı Tren, yeni stadyum, metro gibi büyük yatırımlarla anıldı. Ama en büyük kazanımımız yatırımlarımız değil Ahmet Davutoğlu oldu’ dedi ve ekledi; “Bu nedenle Konya bu ortak paydada buluşmalı”

 

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÖRNEK PROJE

KTO Karatay Üniversitesi ‘Bir kurum çalışanından ne ister? Çalışan kurumundan ne bekler? fikrinden yola çıkarak çalışanların üst düzeyde kurum kimliğine sahip olmalarını kurumu en iyi şekilde temsil edebilmelerini hedefleyerek “Ben Karatay Üniversitesiyim” adlı projeyi hayata geçirdi.

 

ALTIN DOKUNUŞLAR “İLMEK İLMEK KONYA” İZ BIRAKTI

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın Altın Dokunuşlar Genel Sergi, Sanat ve Bilgi Şöleni kapsamında açılan “İlmek İlmek Konya” sergisi yoğun ilgi gördü.

 

112 MOTORİZE EKİPLERİ HAYAT KURTARIYOR

Konya’da, ambulansların giremediği yerlerde olay yerine hızla ulaşarak gerekli acil tıbbi yardımı gerçekleştiren ve gönüllülük esasıyla çalışan 112 motorize ekipleri yaptıkları tıbbi müdahalelerle hayat kurtarıyor.

 

DERBENT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ’NDEN ARABACI ŞAMPİYON OLDU

Konya Derbent Gençlikspor Kulübü sporcularından İzzet Arabacı, 75 kiloda Türkiye Büyükler Kick Boks Türkiye şampiyonluğunu kazandı.

 

MERAM BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ DİNÇER AK PARTİ’YE KATILDI

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Meclis Üyesi Şakir Dinçer, AK Parti'ye katıldı.

 

KELEBEKLER SELÇUKLU’DA YÜKSELİYOR

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kelebekler Vadisi’ni basın mensuplarına tanıttı. 40 tür kelebeğin sergileneceği yaşam alanında bilgi veren Altay,  Konya tropikal kelebek bahçesinin ziyaretçi kabulüne başladığını söyledi.

 

KONYA'DA BIÇAKLI KAVGA: 2 YARALI

Konya'nın Karatay ilçesinde, alacak meselesinden çıkan kavgada 2 kişi, bıçakla yaralandı.

 

İŞ ADAMI KORKMAZ'DAN ÇALIŞANLARINA MİTİNG İZNİ

7 Haziran seçimlerinde son haftaya girilirken 6 Haziran Cumartesi günü Konya, hemşerisi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu coşkulu bir şekilde ağırlayamaya, Türkiye’ye ve dünyaya bir mesaj vermeye hazırlanıyor.