Konya’da günün özeti

Konya’da günün özeti

Gün içerisinde meydana gelen önemli olayları sizler için özetledik. Konya’da gün boyunca yaşananların özeti şöyle;

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE MÜSİAD ARASINDA PROTOKOL 

 Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MÜSİAD Konya Şubesi arasında Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezine devam eden 9, 10, 11 ve 12. sınıf düzeyindeki öğrencilerin MÜSİAD’a bağlı meslek kuruluşlarında staj yapmalarına imkan tanıyan protokol imzalandı. 

 

KOMBASSAN RULMANLA UZAKDOĞU’YA AÇILIYOR

Yaklaşık 2 bin 200 çalışanı ile Romanya, Macaristan ve Düzce’nin Cumayeri ilçesinde üretim yapan Kombassan Rulman Grubu, 2016 yılı içinde Hindistan’daki URB-India fabrikasını devreye almayı hedefliyor.

 

ALTINEKİN’E KÜLTÜR EVİ KAZANDIRILIYOR

İlçe iftarlarına Altınekin ilçesinde devam eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgenin manevi mimarlarından Zıvarıklı Hacı Ahmet Efendi’nin evini bir kültür evi olarak düzenleyerek yeni nesillere aktaracaklarını söyledi.

 

BAŞKAN TURAN’DAN ÇİN’E KINAMA

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Başkanı İsmail Turan, Çin Halk Cumhuriyeti’ni, Doğu Türkistan’da Müslümanlara yapılan zulümden dolayı kınadı.

 

CİHANBEYLİ’DE HİZMET ATAĞI

Son dönemde hizmet noktasında büyük atılımlar gerçekleştiren Cihanbeyli’ye yapılacak Kentpart, Gençlik Merkezi, Hanımlar Lokali ve Cihanbeyler Konağı ile bambaşka bir çehreye bürünecek.

 

SELÇUK TIP’TA MEZUNİYET SEVİNCİ

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılını geride bırakan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı.

 

KONYA'DA BEYAZ KİRAZ HASADI BAŞLADI

Beyaz kirazda üretim merkezi konumunda olan Konya'nın Ereğli ilçesinde hasat başladı