Konya’da günün özeti

Konya’da günün özeti

Gün içerisinde meydana gelen önemli olayları sizler için özetledik. Konya’da gün boyunca yaşananların özeti şöyle;

 

YETİMLER; EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ

Dünyada 300 milyon yetim olduğunu ve bunlara sahip çıkılmaması durumunda bir önemli sorunun daha doğacağını belirten IHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Emin Dağ, yetimlere dikkat çekmek ve sahip çıkmak için “Dünya Yetimler Günü”nün önemli bir fırsat olduğunu kaydetti. 

 

KOMEK’TEN AK-SARAY’A

Türkiye’de bir fenomen haline gelen KOMEK kursiyerlerinin muhteşem sanatsal eserlerine hayran kalan Emine Erdoğan’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için bu eserlerden sipariş etti. 

 

SAVAŞ NEREYE GİDİYOR?

Suriye’de yıllardır devam eden ve yüzbinlerin öldüğü savaşın nasıl bir seyir izlediği sadece Türkiye’nin, Bölgenin değil bütün dünyanın merak ettiği konulardan biri. Çünkü hali hazırdaki olağanüstü kargaşa müthiş şekilde bilgi kirliliğine de neden oluyor. Bu konuyu bölgeyi ve Suriye’yi iyi bilen isimlerden biri olan IHH temsilcisi Selim Tosun’a sorduk. İşte savaşın kirli yüzü ve yaşanan son gelişmeler…

 

KONYA ŞEKER AİLESİ İFTARDA BULUŞTU

Konya Şeker ailesinin geleneksel iftar yemeği binlerce çalışanın katılımıyla Çumra Kampüsünde gerçekleştirildi.

 

MERAM’DA ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Konya’nın merkez İlçe Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin ana arterlerinden biri olan ve altyapı çalışmaları tamamlanan Taş Cami Uzunharmanlar Caddesi’nde sıcak asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

 

KONYA TİCARET BORSASI'NDA REKOR KIRILDI

Konya Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonu bir günde 16 bin ton hububat işlemi ile rekor kırdı.

 

BEDİRHAN GÖKÇE AKŞEHİR’DE SEVENLERİYLE BULUŞTU

56. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında, düzenlenen şiir dinletisinde sahne alan ünlü şair ve şiir yorumcusu Bedirhan Gökçe, hayranlarıyla bir araya geldi.

 

TAHİR AKYÜREK, MÜSLÜMANLAR İÇİN DUA İSTEDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Doğanhisarlılarla birlikte açtığı iftar programında Müslüman coğrafyalarında zulüm altına oruç tutmaya çalışan Müslümanlar için dua istedi.

 

SAHURSUZ ORUÇ TUTMAK VÜCUDU YAĞ DEPOSUNA ÇEVİRİYOR

Diyetisyen Mine Bilge, sahura kalkmadan oruç tutmanın besinlerin vücutta yağ olarak depolanmasına neden olduğunu söyledi.

 

KONYASPOR İLK ANTRENMANINI YAPTI

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk antrenmanına çıktı.