Konya’da günün özeti

Gün içerisinde meydana gelen önemli olayları sizler için özetledik. Konya’da gün boyunca yaşananların özeti şöyle;
Konya’da günün özeti

KONYA UYUMA DEĞERİNE SAHİP ÇIK

Konya Türkiye’nin patent fakiri şehri oldu. Kültürel, sosyal ve ekonomik yönden Türkiye’nin en zengin şehirlerinden olmasına rağmen, iş bu değerlerin patentini almaya geldiğinde Konya sınıfta kaldı.

 

55 YAŞINDA 3 ÜNİVERSİTE OKUYOR

Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar MYO Yerel Yönetimler Bölümüne kayıt yaptıran Muşteba Karamanoğlu (55), aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü ve Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programları Bölümü'nde okuyor.

 

GİDEN GELEMİYOR

Konya’da vatandaşların ulaşım sıkıntısı sürüyor. 40 numaralı Araplar ve 41 Numaralı Karakayış seferlerinin geldiği yönde tekrar geri gelmesi gerektiğini belirten Büyük Sinan Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Çimenci, bu durumun vatandaşları zor durumda bıraktığını ifade etti.

 

KONYA'DA EBOLA ŞÜPHESİ

İzmir'de geçen ay Somali'ye giden üniversite öğrencisi ile Kahramanmaraş ve Konya'da hac dönüşü rahatsızlanan 3 kişi Ebola şüphesiyle tedavi altına alındı.

 

İNCE MİNARE'DE HANIMLARA HADİS DERSİ

Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi etkinlikleri kapsamında İnce Minareli Darulhadis Dersleri, Doç. Dr. Huriye Martı’nın Hanımlara Hadis Sohbeti ile devam etti.

 

BEYŞEHİR GÖLÜ BALIKLARINA KAVUŞACAK

Beyşehir Gölü endemik balıklarına yeniden kavuşacakBeyşehir Gölü'nde, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından başlatılan çalışmayla nesli tükenmekte olan balık türlerinin yeniden çoğaltılması amaçlanıyor

 

PAZARLARI ALIÇ KIZILLIĞI RENKLENDİRDİ

Kış mevsiminin habercisi alıç meyvesi sokakları renklendirmeye başladı. Anadolu’da kurusu ve marmelat da yapılan bu meyve geleneksel bir şifa kaynağı olarak sofraları süslüyor. Avustralya’da Brisbane kentinde bulunan QIMR Berghofer Tıbbi Araştırma Enstitüsü’nde görevli bilimadamları bitki üzerine deneysel çalışmalarını sürdürüyor.

 

CİPSLİK PATATES ÇİFTÇİNİN YENİ GELİR KAPISI OLDU

Beyşehir'de cipslik patates üretimi çiftçinin yeni gelir kapısı oldu.Beyşehir ilçesinde, cipslik patates üretimi çiftçinin yeni ekmek kapısı oldu.