Konya’da günün özeti

Konya’da günün özeti

Gün içerisinde meydana gelen önemli olayları sizler için özetledik. Konya’da gün boyunca yaşananların özeti şöyle;

 

VALİ EROL: BİZİ BİZ YAPAN İNANCIMIZDIR

Selçuk Üniversitesi  Genç Tıbbiyeliler Topluluğu tarafından düzenlenen “Kariyer Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Konya Valisi Muammer Erol, öğrencilerle bir araya geldi.

 

28 ŞUBAT’IN ÇOCUK MAĞDURU YAKUP KÖSE İÇİN ADALET

Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Özkan Öztürk28 Şubat yargısı zihniyetinin günümüzde hala etkisini sürdürdüğünü belirtti. Öztürk,  “28 Şubat’ta brifingci yargı kararları ile 1996 yılında katılmış olduğu bir toplantı sonrası göz altına alınan ve idam cezasına hükmedilen 28 Şubat’ın ilk çocuk mağduru Yakup Köse’nin  28 Şubat Yargısı ile imtihanı hala devam ediyor.”dedi.

 

HATIRA OLSUN DİYE BİLET ALDILAR

İstanbul  ve Konya arasında Yüksek Hızlı Tren seferlerine vatandaşların büyük rağbet gösterdiği kısa bir süreliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ücretsiz olan biletler  tükendi. Biletlerde satış sınırlaması olmaması ve bir kişinin onlarca bilet alması nedeni ile vatandaşlar uygulamaya tepki gösterdi.

 

AKŞEHİR KAYMAKAMI SEZGİN GAZETECİLERLE BULUŞTU

Akşehir Kaymakamı Sezgin gazetecilerle buluştu. Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, ilçedeki gazetecilerle bir araya geldi.

 

BEYŞEHİR'DEKİ MEZARLIĞA ARTIK KUŞ YUVALARI YAPILDI

Konya Büyükşehir Belediyesince, Beyşehir Kabristanı’ndaki ağaçlara ahşaptan kuş yuvaları yerleştirildi.

 

KONYA'DA 2015'TE 17 FUAR HEDEFİ

TÜYAP Fuarcılık AŞ Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yıl Konya'da 10 farklı ihtisas fuarı düzenlediklerini, gelecek yıl ise fuar sayısını 17'ye çıkardıklarını bildirdi.

 

KONYA'DAKİ VAHŞİ CİNAYETTE SICAK GELİŞME

Konya’da, anneyle 10 yaşındaki kızını öldüren cinayet zanlısı, jandarma tarafından yakalandı. Katil zanlısının cinayeti, köylülere tanınmamak için karısının elbiselerini giyerek işlediği ortaya çıktı.

 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NE 'PARALEL' OPERASYONU

Prof.Dr.Önder Kutlu yazdı…

En son geçtiğimiz yıl, 17 Aralık sürecinin tam da Şeb-i Arus gününe denk getirilmesini not etmiştik. Bugün sizlerle paylaşmak istediğimiz konu gene şehirle ve kurumlarıyla alakalı. Bir vesileyle haberdar olduğum olayları sizlerle paylaşmak, konuyla alakalı hasbihâl etmek istiyorum.

 

SORGUN'DAN İLÇELERE VEDA ZİYARETİ

Sorgun'dan ilçelere veda ziyareti27 Aralık’taki 5. Olağan AK Parti Konya İl Kongresi öncesinde İl Başkanı Adayı olmadığını açıklayan AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, ilçelere veda ziyaretleri yapıyor.

 

YERLİ ÜRÜN TEŞVİK EDİLMELİ

12-18 Aralık yerli malı ve tutum haftası olarak kutlanan ülkemizde, yerli ürün teşvikinin henüz istenilen seviyede olmadığı konusunda uyarıyor. İktisatçı Doç. Dr. Savaş Çevik, yerli malı kullanımının cari açığımız açısından önem arz ettiğini ve dış ticaret ile ithalat ve ihracat açısından üzerinde durulması gereken önemli bir konu olduğunu söyledi.

 

CANKURT AİLESİNİN ACI GÜN

Altınekin Sarnıç Mahallesi'nden Efe Mehmet Eşi Hatice Cankurt vefat etti.