Konya’da günün özeti

Konya’da günün özeti

Gün içerisinde meydana gelen önemli olayları sizler için özetledik. Konya’da gün boyunca yaşananların özeti şöyle;

 

İRAN BÖLGEYİ KARIŞTIRDI

Ortadoğu’da akan Müslüman kanı durmak bir yana yeni cephelerle daha da artıyor. Şiilerin uzun süredir kaşıdığı Yemen’deki operasyonu, Şii blok karşısında Sünni blokun Şii etkisini sınırlandırmak için düzenlediği askeri bir harekat olarak tamlayan Dış ilişkiler Uzmanı Dr. Yusuf Sayın operasyonun büyük sonuçları ve gelecek yansımaları olacağını kaydetti.

 

ÖZEN-İŞ DÜNYAYA MAKİNA ÜRETİYOR

Özen- İş  Tarım Makinaları Türkiye ve dünya için, Tarım ve Çiftçisini düşünerek beklenen talebi karşılamak ve daha iyi hizmet verebilmek için Konya tarım fuarında yerini aldı. Satışlarda yurtdışına pazarlamayı hedef edinen Özen-İş  yerli üretim makina satmanın da gururunu yaşıyor.

 

İLKLERİN FİRMASI ÖZAPALILAR TARIM MAKİNELERİ

Özapalılar Tarım Makineleri 13. Tarım Fuarından yoğun ilgi görüyor.  25 yıldır sektörün içinde olduklarını belirten Özapalılar Tarım Makineler sahibi Ömer Ekici, “Türkiye’de olarak biçer patoz üretimine geçtik. Firmamız yine Türkiye’de ilk olan Fsm 145 isimli fasulye hasat makinesi ürettik” dedi.

 

KALİTELİ ÜRÜN, DÜŞÜK FİYATLARLA HATVE’DE

Hatve Dişli Sanayi 13. Tarım Fuarı’nda yerini aldı. Yeni teknolojik ürünlere yatırım yaptıklarını belirten Hatve Dişli Sanayi sahibi Şükrü Haykır, en kaliteli ürünü, en düşük fiyatla ve en kısa zamanda üreterek tüketiciye sunmak için çalıştıklarını söyledi.

 

KÖYLÜ TARIM 4 KITAYA ÜRETİM YAPIYOR

Konya 13.  Uluslararası Tarım Fuarı; Konya Tarım 2015, Konya Ticaret Odası – TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Bu yıl 13.’sü düzenlenen Konya Tarım 2015 Fuarı, sektörün önemli temsilcilerini bir araya getiriyor. Köylü Tarım da 24-28 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda,  yerini alan önemli isimlerden.

 

BAĞIMLI REHABİLİTASYONUNA MÜZİK VE EBRU DESTEĞİ

Konya Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'ne (AMATEM) gelen madde ve alkol bağımlılarına, ebrudan müziğe kadar birçok kursla rehabilitasyon desteği sağlanıyor

 

OTOMOBİL KAYALIKLARA VURDU: 1 ÖLÜ

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otomobil kayalıklara çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti.

 

TORKU KONYASPOR HAZIRLIK MAÇINDA BERABERE KALDI

Torku Konyaspor, Milli maçlar nedeniyle verilen arada PTT 1.Lig ekibi Osmanlıspor ile Torku Arena Stadı'nda karşılaştı.