Konya’da günün özeti

Konya’da günün özeti

Gün içerisinde meydana gelen önemli olayları sizler için özetledik. Konya’da gün boyunca yaşananların özeti şöyle;

 

MAHER ZAİN KONYA’DA GENÇLERLE BULUŞTU

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Buluşmaları kapsamında dünyaca ünlü sanatçı Maher Zain gençlerle buluştu.

 

ALTIN DOKUNUŞLAR İLMEK İLMEK KONYA SERGİSİ AÇILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın Altın Dokunuşlar - İlmek İlmek Konya sergisi açıldı. Genel serginin yanında sanat ve bilgi şöleni olarak çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak serginin açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK’in her alanda Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Başkan Akyürek, “KOMEK ailesine mensup olmak bir şereftir, bir güzelliktir, geleceğe güzel bir hatıra bırakmaktır” dedi.

 

'KADINLAR TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR'

Altınekinliler Derneği’nde konuşan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, “Kadınlar toplumun temel taşıdır. Bizler kendimizi hem dini hem ilmi yönde geliştirip yetiştirirsek önce ailemize sonra toplumumuza faydamız olur ”dedi.

 

YENİ MAHALLELER MERKEZLEŞİYOR

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tömek, Sarıcalar, Çandır ve Çaldere Mahallelerine ziyaretlerde bulundu.  Vatandaşlardan gelen istek ve önerileri dinleyen Başkan Altay daha sonra Birlik Parkı’nda vatandaşlarla buluştu.

 

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ'NDEN MOBİL FOTOĞRAFÇILIK SERGİSİ

Mobil fotoğrafçılığın Türkiye'deki önemli isimlerinden fotoğraf sanatçıları Engin Güneysu ve Cem Aydın tarafından yapılan workshop sonucunda KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerinin Selçuklu temalı çalışmalarından oluşan #karatayuni1251 isimli bir uygulama sergisi açıldı.

 

ADESE’DEN MESLEK EDİNDİREN EĞİTİM

İttifak Holding’in ulusal perakende markası Adese, İŞKUR işbirliğiyle düzenlediği Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında 24 kişiye et ve et işlemeciliği konusunda eğitim vererek 15 başarılı kursiyere iş imkanı sağladı.

 

GELİN TORUNDAN DEDEYE VEFA

Kendisi dünya evine girerken, hastanede yatan dedesini bir an olsun aklından çıkarmayan vefalı torun, düğünün hemen ardından soluğu Meram tıp Fakültesi'nde yatan dedesinin yanında aldı ve mutluluğunu düğününe katılamayan dedesi ile paylaştı…

 

BÜYÜKŞEHİR'DEN DERBENT'E GREYDER DESTEĞİ

Konya Büyükşehir Belediyesi Derbent İlçe Belediyesi’ne son model bir greyder desteğinde bulundu.

 

ARAKANLILAR YARDIM BEKLİYOR

Dost Eli Derneği günlerce denizde mahsur kalan ve bir süreliğine farklı Müslüman ülkelere sığınan çaresiz Arakanlılar için harekete geçti. 

 

SORUN; İŞSİZLİK DEĞİL

Konya Sanayi Odası tarafından 2000 yılından bu yana yayınlanan Lonca Dergisi, yeni sayısında mesleki ve teknik eğitim konusunu mercek altına aldı.

 

MHP KONYA SEÇİM BÜROSU AÇTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “AK Parti Konya’mızdan yüksek destek aldı ama bugün Konya’mız AK Parti'den umudunu kesmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi’ne doğru yönelmiştir” dedi.

 

KONYA'DA "MAVİ MARMARA KARDEŞLİK GECESİ"

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım: "Zulüm altında olan herkesin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bunu yaparken de din, dil ve ırk ayrımı yapmıyoruz"dedi.

 

OTOMOBİL TIRA ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Ereğli ilçesinde otomobilin tıra çarptığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.